Έξι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου

Έξι θέσεις πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, προβλέπονται για τη Χίο και συγκεκριμένα για την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ.

Με το πρόγραμμα αυτό προβλέπονται συνολικά 2.417 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά από ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι συνολικές θέσεις ανέρχονται σε 51 (ο πλήρης κατάλογος θέσεων σε αρχείο pdf).

Ειδικότερα για τη Χίο, προβλέπονται μία θέση εργατοτεχνίτη (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης / οικοδομικών εργασιών), δύο θέσεις ημερήσιων φυλάκων (Δ.Ε.), μία θέση αρχαιολόγου (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), μία θέση συντηρητή αρχαιοτήτων (τεχνολογικής εκπαίδευσης) και μία θέση εργάτη (υποχρεωτικής εκπαίδευσης).

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 το πρωί του Σαββάτου, 11 Ιουλίου και λήγει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2015.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου – στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της με αριθμό 4/2015 δημόσιας πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.

5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια