Εξιχνιάσθηκαν τρεις κλοπές σε Βροντάδο και σε εκκλησία στη Χίο

Τρεις κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο, οι δύο στον Βροντάδο Χίου και η τρίτη σε εκκλησία, εξιχνιάσθηκαν από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου και ταυτοποιήθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωση αστυνομία σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου 2023:

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε πριν από ένα μήνα περίπου σε αποθήκη , στην περιοχή του Βροντάδου στη Χίο. Ο δράστης μπήκε από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 1500 ευρώ. Ταυτοποιήθηκε 28χρονος Έλληνας υπήκοος για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά κλοπή, που διαπράχθηκε πριν από μία εβδομάδα σε αποθήκη, επίσης στην περιοχή του Βροντάδου στη Χίο. Ο δράστης μπήκε από ανασφάλιστη είσοδο στην αποθήκη και αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 700 ευρώ. Ταυτοποιήθηκε 24χρονος Έλληνας υπήκοος για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Η τρίτη υπόθεση αφορά κλοπή που διαπράχθηκε προ διμήνου περίπου σε ιερό ναό στη Χίο. Ο δράστης παραβιάζοντας παράθυρο μπήκε στον ναό και αφαίρεσε 3 σταυρούς και τιμαλφή, συνολικής αξίας περίπου 800 ευρώ. Ταυτοποιήθηκε Έλληνας υπήκοος για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής. Στην εξιχνίαση συνέδραμε και η υποδιεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου.