Συνελήφθη για τρεις διαρρήξεις – κλοπές σε Χίο και Λέσβο

Συνελήφθη, σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2023, στη Χίο, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διάπραξη κλοπών, πρόκληση φθορών και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, φέρεται να εμπλέκεται σε τρείς περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το προηγούμενο τριήμερο στη Χίο και στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, χθες Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, το πρωί, μπήκε παραβιάζοντας είσοδο σε επιχείρηση στη Χίο και αφαίρεσε περίπου 700 ευρώ. Επίσης, το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, ο συλληφθείς φέρεται να παραβίασε είσοδο επιχείρησης στην περιοχή της Μήθυμνας, απ’ όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 730 ευρώ προκαλώντας και φθορές, ενώ αφαίρεσε από περιοχή της Δυτικής Λέσβου και δίκυκλη μοτοσικλέτα, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σήμερα σε δημοτική οδό στην Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών, ενώ όπως διακριβώθηκε – σύμφωνα με τη ανακοίνωση της αστυνομίας – ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούταν των απαιτούμενων νομιμοποιητικών εγγράφων.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου.