Φταίνε όλοι για την έλλειψη συνεργασίας και δηλώνει ανεξάρτητος ο Νίκος Ξυλάς

Θέτοντας εαυτόν υπεράνω όλων των παρατάξεων, ακόμα και από την Συμμαχία Αξιών, με την οποία είχε εκλεγεί, τους αποδίδει έλλειψη πνεύματος συνεργασίας και ακριβώς εξ αυτού του λόγου, ο κ. Νίκος Ξυλάς δηλώνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα κ. Μάρκο Μεννή.

Μετά την ορκωμοσία του, στην δήλωσή του, σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, ο κ. Ξυλάς αφού πλέκει το εγκώμιο του προκατόχου του τονίζει ότι θα στηρίζει κατά περίπτωση με την ψήφο του, κάθε πρόταση που θα αποβλέπει στο κοινό καλό. Αναλυτικά:

«Με αίσθημα ευθύνης, αναλαμβάνω από σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2021, καθήκοντα δημοτικού συμβούλου στον δήμο Χίου, καλύπτοντας το κενό που δημιούργησε η παραίτηση του κ. Μάρκου Μεννή, ενός προσώπου με τεράστια προσφορά, τόσο στον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και στο συνδικαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας.

Τα δύο τελευταία χρόνια, ως μέλος του Δ.Σ. της «Προμηθευτικής», με πρόεδρο τον κ. Μεννή, αντιλήφθηκα πλήρως ότι οι μεγάλοι οραματικοί στόχοι ενός τόπου, επιτυγχάνονται μοναχά δια της συνεργασίας. Αυτήν ακριβώς τη συνεργασία και την κουλτούρα των συμπράξεων και συμπορεύσεων, επεδίωξε ο νομοθέτης δια της εφαρμογής του συστήματος της απλής αναλογικής στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσοι, λοιπόν, ζητήσαμε τη ψήφο των συμπολιτών το 2019, θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για τις αναγκαίες συνεργασίες με στόχο το κοινό καλό. Δυστυχώς, αν και οι δύσκολοι καιροί που περνάμε, καθώς και οι τοπικές ανάγκες, επιβάλουν τις συνεργασίες των δημοτικών παρατάξεων επί τη βάσει κοινά αποδεκτών αρχών και στόχων, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί με ευθύνη όλων, άρα και της παράταξης με την οποία είχα θέσει υποψηφιότητα, αυτήν δηλαδή της «Συμμαχίας Αξιών».

Για αυτό τον λόγο, επιλογή μου είναι να πορευθώ στο εξής ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, στηρίζοντας – κατά περίπτωση – με την ψήφο μου, κάθε πρόταση που θα αποβλέπει στο κοινό καλό, μένοντας πιστός στις αρχές και τις αξίες μου.

Με καταγωγή και κατοικία στον Βροντάδο, είναι αυτονόητη η υποχρέωσή μου να νοιαστώ ιδιαιτέρως για τα τοπικά προβλήματα, είτε αυτά αφορούν την καθημερινότητα όλων μας και μεγάλα αναπτυξιακά έργα, είτε ανάγκες των σχολείων και των σωματείων μας.

Προς τούτο, υπόσχομαι να συνεργασθώ, τόσο με το τοπικό μας συμβούλιο και τον τοπικό αντιδήμαρχο κ. Ντομάτα, όσο και με τους εκ Βροντάδου δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα ανεξαρτήτως παραταξιακής ή κομματικής ένταξής τους. Άλλωστε, στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλοι και όλες πρέπει να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας, επιδιώκοντας κοινούς σκοπούς και λύσεις τοπικών προβλημάτων».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια