Φυλάμε τα θαλάσσια σύνορα και τις ανθρώπινες ζωές στην θάλασσα (βίντεο)

Την διαβεβαίωση ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας, καθώς και της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος βρέθηκε στη Χίο το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο κ. Πλακιωτάκης επιβιβάσθηκε στο πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Γαύδος» για να παρακολουθήσει την κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης που διεξάγουν στην Νότια Χίο το Λιμενικό Σώμα, η Frontex και η Πολεμική Αεροπορία.

Στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι υλοποιούνται οι πρόσφατες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο του.

Έδωσε τα συγχαρητήριά του στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού, που «υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά, φυλάσσοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, σώζοντας χιλιάδες ζωές».

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε, τέλος, ότι παράλληλα ασκούνται πιέσεις στην Τουρκία, ώστε να εφαρμόσει την κοινή δήλωση για το προσφυγικό που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια