Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο λόγος στο Αντίβαρο

Μια πολύ σημαντική συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την επίπτωση που θα έχει στις ζωές μας διοργανώνει ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο (Καλοπλύτου 44) την προσεχή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 19.00.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο Δήμος Δριβαλιάρης (αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου), ο Τάσος Μόσχος (μέλος ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Παν. Αιγαίου), ο Βασίλης Πάλλας (φοιτητής Παν. Αιγαίου), ενώ θα παρέμβει διαδικτυακά ο Ευγένιος Μιχαήλ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, για να μεταφέρει την εμπειρία από όσα συμβαίνουν στον ακαδημαϊκό χώρο της Βρετανίας.

Όπως τονίζει το Αντίβαρο:

Οι φοιτητές και οι καθηγητές τους είναι στους δρόμους εδώ και έξι εβδομάδες. Η κυβέρνηση, παρακάμπτοντας τη ρητή απαγόρευση του Συντάγματος, έχει ήδη θέσει σε δημόσια διαβούλευση και ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αλλά τα  περίφημα «μη κρατικά» πανεπιστήμια δεν θα είναι παρά

κολέγια για τους προνομιούχους που θα έχουν να πληρώσουν, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος για την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου που ήδη υποφέρει από την υποχρηματοδότηση. Να σημειωθεί δε, ότι με το νομοσχέδιο εισάγεται «από την πίσω πόρτα» η επιβολή διδάκτρων στα δημόσια ΑΕΙ!

Το νομοσχέδιο όμως θα φέρει κι ένα ακόμα πλήγμα, που αφορά άμεσα το νησί μας: θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση των περιφερειακών πανεπιστημίων, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η επιχειρούμενη υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου μας αφορά όλους, καταλήγει το Αντίβαρο, και καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές να πάρουν ενεργά μέρος στην συζήτηση που διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 7 το απόγευμα, στον γνωστό χώρο της Καλοπλύτου 44.