Για τα τερτίπια Καλογεράκη περί αποκλεισμού του Φιστέ φταίνε τα μέσα ενημέρωσης

Με τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία επεσήμαναν τα διαδικαστικά τερτίπια που μετήλθε στην χθεσινή, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, ώστε να αποκλεισθεί από την ψηφοφορία ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αναβάτου, τα βάζει ο πρόεδρος του σώματος κ. Παύλος Καλογεράκης.

Ενώ η συγκεκριμένη ενέργειά του σφυροκοπήθηκε και καυτηριάσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, σήμερα Τρίτη μια μέρα μετά, με ανακοίνωσή του ψάχνει για φαντάσματα που τον κυνηγούν από τον χώρο του Τύπου, μεταξύ δε τούτων προφανώς και τον astraparis.gr, που ανέδειξε αυτή την… ανορθογραφία του.

Ο κ. Καλογεράκης χαρακτηρίζει πρωτόγνωρη την τρέχουσα διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς βεβαίως να εξηγεί πού και ποιο είναι το πρωτόγνωρο, ενώ σε ό,τι αφορά την συμμετοχή προέδρων τοπικών κοινοτήτων σε ψηφοφορίες τούτο έχει συμβεί κι άλλες φορές και δη επί των ημερών του.

Ειδικότερα δε για το επίδικο της συμμετοχής του κ. Γιώργου Φιστέ στην ψηφοφορία, δηλώνει – κατόπιν εορτής – ότι θα το ψάξει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά δεν εξηγεί γιατί δεν το έπραξε νωρίτερα, για να μην δημιουργηθεί η αναστάτωση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Άλλωστε, η συμμετοχή του προέδρου του Αναβάτου στην συνεδρίαση ήταν γνωστή, όπως και δεδομένη ήταν η απόφασή του να καταψηφίσει την εισήγηση του δημάρχου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Καλογεράκη έχει ως εξής:

«Μεγάλη εντύπωση μου προκαλεί η αντίδραση κάποιων μέσων ενημέρωσης σε κάποιες ενέργειές μου, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, στις προσπάθειές μου να εφαρμόζεται με κάθε λεπτομέρεια, θα ΄λεγα θρησκευτική ευλάβεια, η κείμενη νομοθεσία.

Η τρέχουσα διαδικασία στο δημοτικό συμβούλιο είναι πρωτόγνωρη για πολλούς και διαφόρους λόγους, κάποιοι από τους οποίους είναι προφανείς. Σε κάθε περίπτωση για την διαχρονική εγκυρότητα της κάθε απόφασης του συμβουλίου, είναι αναγκαίο το κάθε ομιχλώδες, ως προς την νομική ερμηνεία του θέμα, να εξετάζεται ενδελεχώς και να μην θεωρείται προφανής η όποια εφαρμογή του. Τούτο, δεν γνωρίζω γιατί, θεωρείται από κάποιους, εντός και εκτός συμβουλίου, ως προσπάθειά μου να ικανοποιήσω κάποια παράταξη.

Τα γεγονότα όμως δεν συμφωνούν με τούτο. Σε κάθε αμφισβητούμενο θέμα, παρά την αναλυτική μελέτη που κάνω, καταθέτω ερώτημα, με την βοήθεια του γραφείου μου, στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και προς την «Νομοτέλεια» και, μέχρι στιγμής, από τις απαντήσεις τους, έχω απόλυτα δικαιωθεί. Το ίδιο θα πράξω και με το πρόσφατο γεγονός που παρουσιάστηκε περί του πότε συμμετέχει στην ψηφοφορία του συμβουλίου ένας πρόεδρος κοινότητας. Δεν υποστηρίζω ότι είμαι παντογνώστης και τα γνωρίζω όλα, πολύ περισσότερο μάλιστα που δεν είμαι νομικός, αλλά είναι βέβαιο ότι πάντοτε επιζητώ την εφαρμογή του νομικώς ορθό. Και τούτο θα συνεχίζω να το πράττω, ανεξάρτητα από το πώς το προσλαμβάνει ο οποιοσδήποτε άλλος».