Με ρυθμούς χελώνας οι εμβολιασμοί στη Χίο

Με ρυθμούς χελώνας, προχωρούν οι εμβολιασμοί στη Χίο αφού είτε δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων είτε το “σύστημα” αδυνατεί να πραγματοποιήσει καθημερινά ικανοποιητικό αριθμό εμβολιασμών.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα πορεία των εμβολιασμών και επιβεβαιώνεται και από σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, εδώ και τρεις εβδομάδες είναι κλειστή η πλατοφόρμα για όσους άνω των 80 ετών προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού γαι εμβολιασμό στη Χίο και ακόμη δεν έχει ανοίξει, ενώ ανακοινώθηκε ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα κλείνονται ήδη ραντεβού, για τις ηλικίες άνω των 75.

Οι μόνοι εμβολιασμοί που προγραμματίζονται είναι για τις ηλικιακές ομάδες 60-65 στο Κέντρο Υγείας Πυργίου με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, “Στον Νομό Χίου για περίπου τρεις εβδομάδες δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για τα άτομα ηλικίας 80+ (γεννηθέντες έως το 1941).

Επίσης την Παρασκευή 12/2/2021, σε αντίθεση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, δεν άνοιξαν ραντεβού για τα άτομα ηλικίας 75+ (γεννηθέντες έως 1946).

Για τα άτομα ηλικίας 60-64 υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας Πυργίου”.

Από τα παραπάνω μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι δυο τεινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ο αριθμός των εμβολίων που υπάρχουν στη Χίο δεν επαρκεί, είτε ο καθημερινός αριθμός των εμβολιασμών δεν είναι εκείνος που θα επιτρέψει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί γρηγορότερα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κάθε εμβολιασμός διαρκεί περίπου στα 20 λεπτά αφού υπάρχει και ο έλεγχος για τυχόν παρενέργειες κ.λπ άρα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με βάση το υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου περισσότεροι εμβολιασμοί ανά ημέρα.

Κι όσο τα νούμερα δεν βγαίνουν τόσο απομακρύνεται από τη δική μας πραγματικότητα ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά κι αυτό προφανώς ήταν μια εξαγγελία όπως όλες οι άλλες, περί στήριξης των νοσοκομείων, προσλήψεων προσωπικού κ.λπ.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια