«Η έξοδος 1826» προβάλλεται στις Οινούσσες

Την αποκλειστική προβολή της ελληνικής ταινίας “1826 Η Έξοδος” σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Τσικάρα παραγωγή 2017, εξασφάλισε ο Σύλλογος “Φίλοι Οινουσσών”. Η ταινία θα προβληθεί στο ακριτικό μας νησί επ’ ευκαιρία της 25ης Μαρτίου ανήμερα της Εθνικής επετείου στις 19.00 στην Αίθουσα “Μαρίας Π. Λαιμού” με είσοδο ελεύθερη.
Η ιστορία των παιδιών της Σαμαρίνας που έφυγαν από το χωριό τους για να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, το 1826, «ζωντανεύει» στη μεγάλη οθόνη μέσα από την ανεξάρτητη παραγωγή του Βασίλη Τσικάρα με τίτλο: «Έξοδος 1826» που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα.
Το έργο είναι βασισμένο στο δημοτικό τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία και είναι η πρώτη ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα, μετά από 46 σχεδόν χρόνια και τον «Παπαφλέσσα» (1971)   Τζέιμς Πάρις και  Φίνος Φιλμ με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στον κεντρικό ρόλο.
Η παραγωγή είναι ανεξάρτητη και δεν υπήρξε καμία κρατική αρωγή και είχε αίσια έκβαση, με την ουσιαστική υποστήριξη φίλων του θεάτρου «Άρατος», του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, του δήμου Πέλλας και , επιχειρηματιών της περιοχής.
Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης και Μαρία Ανδρούτσου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια