Η Aegean Regatta απογειώνει την μαρίνα Λιμνιών

Δεν θα μπορούσε να σμίξει καλύτερο γεγονός, για να αναδείξει το κόσμημα της μαρίνας των Λιμνιών, από εκείνο της έναρξης της Aegean Regatta 2015 και των επισήμων εγκαινίων της μαρίνας.

Το βράδυ του Σαββάτου, σε μια λαμπρή εκδήλωση, ίσως λίγο πρωτόγνωρη, ίσως λίγο έξω από τα στερεότυπα της Βολισσού και της περιοχής της Αμανής, η Χίος έδωσε το στίγμα μιάς πρωτοποριακής λιμενικής εγκατάστασης, που εν δυνάμει βάζει το νησί για τα καλά στα ναυταθλητικά και τουριστικά δρώμενα του Αιγαίου.

Πλήθος ανθρώπων κατέκλυσαν από νωρίς την μαρίνα και την ευρύτερη περιοχή: Εκατοντάδες τα πληρώματα των σκαφών, που μετέχουν στην Aegean Regatta, κάτοικοι της Βολισσού και των χωριών της Αμανής, παραθεριστές της περιοχής και δεκάδες από την πόλη και άλλες περιοχές της Χίου, ήθελαν να είναι παρόντες στο γεγονός.

Και όλοι το χάρηκαν, ακόμα κι όταν άρχισαν να γίνονται ελαφρώς βαρετοί οι συνήθεις σε αυτές τις περιπτώσεις λόγοι των επισήμων, το ενδιαφέρον παρέμενε ακέραιο. Ίσως γιατί όλοι, ο καθένας από την δική του σκοπιά είχε να πει κάτι διαφορετικό, κάτι που ακουγόταν όμορφα, κάτι που έδινε μια προοπτική αναζωογόνησης της εν πολλοίς εγκαταλελειμμένης Αμανής.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου κ. Μιχάλης Μπελέγρης, που αναλαμβάνει την διαχείριση των νέων εγκαταστάσεων, ο πρώην δήμαρχος Αμανής κ. Γιάννης Μαλαφής, που αναφέρθηκε στον αγώνα για την δημιουργία της μαρίνας, ο πρώην δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, που ανέλαβε την συνέχισή της μετά τον κ. Γιώργο Χρίτη, επίσης πρώην δήμαρχο Αμανής και η υπηρεσιακή υπάλληλος του ΕΟΤ κα Μαρκάτου, που έδωσε και την ψυχή της για το έργο και εξέφρασε την συγκίνηση και την ικανοποίησή της που το είδε σε λειτουργία.

vournous 081

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς έκλεισε τον κύκλο της εκδήλωσης των εγκαινίων, κόβοντας την καθιερωμένη κορδέλα.

Των ομιλιών είχε προηγηθεί η καθιερωμένη τελετή αγιασμού και η επόμενη εκδήλωση ήταν εκείνη της επίσημης έναρξης της Aegean Regatta, με ομιλίες του εκπροσώπου των ιστιοπλοϊκών ομίλων κ. Μιχάλη Τσατσαρώνη, της κας Σοφίας Παπαδοπούλου, ολυμπιονίκης, που θα κηρύξει την εκκίνηση των σκαφών, το πρωί της Κυριακής, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Παπαδόπουλου, του εκπροσώπου της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Ζαχαρία Τσαλίκη.

Κάνοντας αναφορά στο προηγούμενο πέρασμα της Aegean Regatta από τα Λιμνιά, το καλοκαίρι των μεγάλων πυρκαγιών του 2012, ο κ. Τσαλίκης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την αυθόρμητη οικονομική συνεισφορά όλων των ιστιοπλόων και να τους ανακοινώσει ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε διετέθη στην εθελοντική ομάδα «Όμικρον», ο εκπρόσωπος της οποίας ευχαρίστησε τους ιστιοπλόους και παρέδωσε αναμνηστικό δίπλωμα στον κ. Τσαλίκη.

giannelis

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Γιαννέλης κήρυξε επισήμως την έναρξη της Aegean Regatta 2015.

Την σκυτάλη της εκδήλωσης πήρε το μουσικό συγκρότημα The Gang, που έδωσε μέχρι αργά άλλο τόνο και ρυθμό στην ξεχωριστή βραδυά για τα Λιμνιά της Βολισσού.

the gang 4

Παρόντες στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, οι αντιδήμαρχοι Βόρειας Χίου κ. Ματθαίος Φαφαλιός, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καράλης και Πολιτισμού κα Βιβή Ποταμούση, ο διοικητής του νοσοκομείου Χίου κ. Γιώργος Επιτροπάκης, ο λιμενάρχης Χίου κ. Γιάννης Αργυράκης , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Γιώργος Γεωργούλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου κ. Μικές Κριμιζής κ.ά.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στις 10 το πρωί τα συνολικά 78 σκάφη, ελληνικά και ξένα, που μετέχουν στην Aegean Regatta 2015, εκκινούν από τα Λιμνιά με πρώτο σταθμό το Βαθύ Σάμου και το Πυθαγόρειο και μετά τους Λειψούς, όπου στις 28 Αυγούστου θα πέσει η αυλαία της «Ρεγκάτας του Αιγαίου».

Διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: ΑΣΙΑΘ Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, ΛΟΙΑΘ Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου, Ι.Ο. Χίου και Ι.Ο. Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο τον Ν.Ο. Σάμου.

regatta 108

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια