Όλα έτοιμα στα Λιμνιά για την Aegean Regatta

Όλα είναι έτοιμα στα Λιμνιά της Βολισσού για το μεγαλύτερο ναυταθλητικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού, την Aegean Regatta 2015.

Στην μαρίνα βρίσκονται αυτή τη στιγμή περί τα 75 σκάφη με τα πληρώματά τους, ενώ δεν αποκλείεται να αφιχθούν κι άλλα μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Εκτός από τα ελληνικά σκάφη υπάρχει και σημαντική διεθνής συμμετοχή με τρία σκάφη από την Τουρκία, το Matrak II, το Strabo και το Karavida, το ρωσικό Vivat, το αυστριακό Τrinity, το Gin Palace από το Ισραήλ, το Ανεράδα από την Κύπρο και το Lettland από τη Λετονία.

Για σήμερα, Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, είναι προγραμματισμένες τρεις εκδηλώσεις, που σηματοδοτούν δύο σημαντικά γεγονότα, την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας μαρίνας Λιμνιών και το ναυταθλητικό γεγονός. Συγκεκριμένα:

– Στις 8 το βράδυ θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του νέου καταφυγίου τουριστικών σκαφών στα Λιμνιά, δυναμικότητας 55 θέσεων, στο οποίο και ελλιμενίζεται ο μεγαλύτερος όγκος των σκαφών.

– Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση έναρξης της Aegean Regatta 2015, για την υποδοχή των περίπου 700 ατόμων, μελών των πληρωμάτων των σκαφών του αγώνα.

– Στις 10 το βράδυ το πρόγραμμα συνεχίζεται στα Λιμνιά με συναυλία με τους Τhe Gang.

regatta 04

Στις 10 το πρωί της Κυριακής, 23 Αυγούστου 2015, η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου, θα δώσει την εκκίνηση στα σκάφη που θα βάλουν πλώρη για το Βαθύ της Σάμου και το Πυθαγόρειο και μετά για τους Λειψούς, όπου στις 28 Αυγούστου θα πέσει η αυλαία της «Ρεγκάτας του Αιγαίου».

Διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: ΑΣΙΑΘ Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, ΛΟΙΑΘ Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου, Ι.Ο. Χίου και Ι.Ο. Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο τον Ν.Ο. Σάμου.

regatta 02regatta 01

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια