Η ΔΕΥΑΧ άδειασε το Σαραπιό, αναμονή για την συνέχιση των εργασιών

Στα κατώτερα δυνατά σημεία έφτασε η στάθμη του νερού στο ημιτελές φράγμα του Σαραπιού, στα Καρδάμυλα Χίου, μετά από πολυήμερες αντλήσεις από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ, ποιυ είχε αναλάβει το έργο από την Περιφέρεια.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 7 Φεβρουαρίου 2019, δύο εβδομάδες μετά το σήμα κινδύνου για υπερχείλιση του φράγματος και την κινητοποίηση των τοπικών αρχών, είχαν μείνει μικρές ποσότητες νερού στην λεκάνη αι για την παροχέτευσή τους δούλευαν με μία αντλία τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ, επειδή εξακολουθούσε να υπάρχει ροή υδάτων προς την λεκάνη.

Όπως επισημαίνει στον astraparis.gr ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΧ κ. Πέτρος Καλογεράκης, ουσιαστικά η δουλειά η δική μας έχει τελειώσει και τώρα πλέον χρειάζεται η επέμβαση άλλων συνεργείων.

Η επόμενη φάση αφορά την αποκάλυψη της εισόδου και την απόφραξη του αγωγού Φ800, που είναι ο κάτω υπερχειλιστής και εξαιτίας της απόφραξής του δημιουργήθηκε το πρόβλημα της συλλογής νερού στο φράγμα.

Ωστόσο, προς το παρόν κάτι τέτοιο που προϋποθέτει ότι πρέπει να μπει μηχάνημα στον χώρο του φράγματος (λεκάνης), προκειμένου να αναζητήσει την είσοδο του αγωγού, είναι ανέφικτο, επειδή υπάρχει κίνδυνος καταβύθισης του μηχανήματος (τσάπα) στις λάσπες.

Ως εκ τούτου ή θα αναζητηθεί άλλη λύση για την πρόσβαση στην είσοδο του αγωγού ή θα καθυστερήσει η επέμβαση του μηχανήματος έως ότου στεγνώσει ο βυθός του ταμιευτήρα.

Αν δεν βρέξει τις προσεχείς ημέρες, τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά, ενώ δεν φαίνεται προσώρας να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια της κατασκευής.

Φωτό Πέτρος Καλογεράκης (ΔΕΥΑΧ)

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια