Η ΕΛΜΕ κοντά στα Κέντρα Πρόληψης και στους εργαζόμενους σε αυτά

Τη στήριξη τους στα Κέντρα πρόληψης που απειλούνται με λουκέτο εξαιτίας του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την ψυχική υγεία, δηλώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ.

Μάλιστα την ανακοίνωση υπογράφουν 295 καθηγητές σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο αγώνας των εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης.

Το κείμενο συμπαράστασης έχει ως εξής:

“Συμπλέουμε απόλυτα με τις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων στον Ναυτίλο. Σε όλους αυτούς απευθύνουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για ό,τι μας έδωσαν αβίαστα και φυσικά  όλα αυτά τα χρόνια. Νιώσαμε μαζί τους τι σημαίνει Στηρίζω,  τι σημαίνει Συνεργάζομαι, τι σημαίνει Στέκομαι στα πόδια μου τι σημαίνει Ονειρεύομαι και Παλεύω για ένα καλύτερο αύριο.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θέλουμε να σταματήσει να υπάρχει. Η καθημερινότητά μας είναι τόσο σκληρή που μόνο άνθρωποι με περίσσεια ευαισθησία, όπως οι άνθρωποι στον Ναυτίλο μπορούν να την γλυκάνουν και να βοηθήσουν. Είμαστε ξεκάθαρα ενάντιοι απέναντι στη διάρρηξη μεταξύ της Κοινότητας – Τοπικής Κοινωνίας μας και των Κέντρων Πρόληψης που επιβάλλει το κράτος στην αργυρή μάλιστα επέτειο από την ίδρυσή τους. Η διασφάλισή τους και μόνο αυτή θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο.

Οφείλουμε στον εαυτό μας και στους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια ν΄ αντισταθούμε  στις πολιτικές αποφάσεις που κωφεύουν αγνοώντας την σημασία δομών, όπως αυτές των Κέντρων Πρόληψης.

Δηλώνουμε σθεναρά ότι είμαστε μαζί σας!”