Η γέννηση και η εξέλιξη της οπερέτας και μια μοναδική συναυλία στο Ομήρειο

Την Όπερα Δωματίου Αθηνών, σε μια ξεχωριστή συναυλία, με τίτλο «Αχ, αυτός ο Όφενμπαχ», φιλοξενεί το προσεχές Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 8.30 το βράδυ, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χίου.

Οι διαπρεπείς καλλιτέχνες, σολίστες της Λυρικής Σκηνής, συνοδευόμενοι από την ιδρύτρια της ΟΔΑ κα Μάρω Νικάκη, θα παρουσιάσουν μέσα από γνωστά και αγαπημένα τραγούδια την εξέλιξη της κλασικής οπερέτας από την εμφάνισή της ως σήμερα. Θα αποδοθούν αποσπάσματα από γαλλικές και βιεννέζικες οπερέτες συνθετών, όπως ο Στράους, ο Λέχαρ, ο Όφενμπαχ κ.ά.

Σεμινάριο φωνητικής από το Ομήρειο

Με την ευκαιρία της εμφάνισης στη Χίο, της Όπερας Δωματίου Αθηνών, το Ομήρειο διοργανώνει σεμινάριο φωνητικής με την κα Μάρω Νικάκη, πρωταγωνίστρια της Λυρικής Σκηνής, από τις 4 ως τις 11 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και το υλικό του σεμιναρίου θα παρέχονται από το Ομήρειο (κ. Γιάννης Αναδιώτης στο τηλέφωνο 22710 44391 και από την κα Ελευθερία Λυκοπάντη, μέλος του Δ.Σ. του Ομηρείου, στο τηλέφωνο 6978 063904).

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 6 -8 το απόγεμα, γενική εισαγωγή στο τραγούδι (αναπνοή, τοποθέτηση φωνής).

Αφορά όλες τις χορωδίες. Μετά το τέλος θα κλείσει κάθε ενδιαφερόμενος ραντεβού με την κ. Νικάκη για ατομική διδασκαλία.

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, 7 – 9, διδασκαλία Χορωδίας Χίου πάνω στο δικό της ρεπερτόριο.

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 7 – 9, το ίδιο.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, το ίδιο.

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, 7 – 9, διδασκαλία όλων των χορωδιών πάνω σε εύκολα χορωδιακά τραγούδια.

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, το ίδιο.

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, το ίδιο.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο εντευκτήριο της Χορωδίας Χίου, Ελ. Βενιζέλου 73, δίπλα στο ζαχαροπλαστείο “Μελένιο”.

Όλες οι συναντήσεις είναι ανοικτές σε όλους.