Η λίστα των… αστείρωτων δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων

Σε σύνταξη λίστας με τα δεσποζόμενα ζώα στην πόλη και στα χωριά τα οποία δεν έχουν στειρωθεί, προχωρά ο δήμος Χίου, ζητώντας την συνδρομή των τοπικών συμβουλίων.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα δεν φαίνεται να λύνεται, αφού καθημερινά περισυλλέγονται νεογέννητα από κάδους,  γι αυτό και θα προχωρήσει σε δραστικότερα μέτρα.

“Έχοντας μια πολύ καλή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου ο Δήμος θα εστιάσει στην ρίζα του προβλήματος και αυτή είναι οι ανεύθυνοι κηδεμόνες
στην πόλη αλλά περισσότερο στα χωριά.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η άγνοια του νόμου που έχουν πολλοί συμπολίτες για τα οφέλη και την διαδικασία της στείρωσης και της ηλεκτρονικής σήμανσης του κατοικίδιου τους και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Δήμος Χίου ζητάει από το τοπικό συμβούλιο του κάθε χωριού λίστα με τα δεσποζόμενα σκυλιά που χρειάζονται στείρωση και microchip.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η συνεργασία Δήμου και πολιτών είναι το κλειδί για αυτό το ζήτημα καλούμε τους παρέδρους να ενημερώσουν το κάθε χωριό για αυτό
το εγχείρημα του Δήμου και να στείλουν στο adespota <mailto:[email protected]> @chios.gov.gr τα παραπάνω στοιχεία ή να καλέσουν στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου στο 2271353116.”