Απροσπέλαστα τα Μεστά για ΑμεΑ λόγω των τραπεζοκαθισμάτων

ΑμεΑ μέλος του Παγχιακού Συλλόγου ατόμων με αναπηρία, είναι αποκλεισμένο στα Μεστά, μην μπορώντας να μετακινηθεί από και προς το σπίτι του εξαιτίας της κατάληψης του οδοστρώματος από τα τραπεζοκαθίσματα των κατατημάτων της πλατείας.

Μέλος μας που ζει στο Μεστά, είναι χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου ( Ηλεκτροκίνητου) και δεν μπορεί να διασχίσει το δρόμο από και προς το σπίτι του, διότι τα μαγαζιά έχουν κλείσει με τραπεζοκαθίσματα το δρόμο.

Κάθε φορά που χρειάζεται να περάσει από τους δρόμους αυτούς, δέχεται επικρίσεις από τους μαγαζάτορες, ότι δημιουργεί δήθεν δυσκολία στην λειτουργία του μαγαζιού, δυστυχώς όμως και από τους θαμώνες.

Ο συνάδελφος που είναι νεαρό αγόρι, αναγκάζεται να πηγαίνει από έναν άλλο δρόμο, κάνοντας ουσιαστικά κύκλο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο κι σε δυσκολία, αφού οι δρόμοι στα Μεστά είναι όλοι «καλντερίμια», και το αμαξίδιο δύσκολα κινείται σε αυτά.

Όλες οι προσπάθειες διαμαρτυρίας της μητέρας (σε Δήμο και αστυνομία) δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, ο δε συνήγορος του Πολίτη στον οποίο έχει γίνει καταγγελία δεν έχει ακόμα απαντήσει.

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ δηλώνει ότι η προσπέλαση των πολιτών σε πόλεις και χωριά είναι αναφαίρετο δικαίωμά για όλους και η παραβίασή του είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.», αναφέρει σε διαμαρτυρία του ο Σύλλογος, δηλώνοντας τη συμπαράσταση του γνωστοποιώντας το πρόβλημα και ζητώντας από  τον Δήμο να απαντήσει αν έχει δοθεί άδεια στους καταστηματάρχες, για χρήση όλου του οδοστρώματος και  αποκλεισμό της διέλευσης των πολιτών κατά την ώρα λειτουργίας τους.