Η οδός Χρήστου πήρε πάλι τον… κακό τον δρόμο, καλό φθινόπωρο και βλέπουμε

Από εξαγγελία σε εξαγγελία και από γκάφα σε γκάφα πέφτει η δημοτική αρχή Χίου με την πολύπαθη οδός Ιωάννου Χρήστου, στην περιοχή του αεροδρομίου, η επέκταση της οποίας κατά τα λεγόμενά της θα ήταν έτοιμη τον Ιούλιο, μπαίνουμε στον Δεκαπενταύγουστο, καλό Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και βλέπουμε.

Για ακόμα μία φορά βιάζονται να την παραδώσουν στην κυκλοφορία, αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει, αφού τα έργα πάνε με ρυθμούς αυγουστιάτικους και επιπλέον κάποια θεματάκια υπάρχουν ακόμα με εξοφλήσεις λογαριασμών του αναδόχου του έργου.

Στις 15 Ιουνίου 2022 ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης περιχαρής ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούλιο ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ 20 ημέρες αργότερα στις 5 Ιουλίου 2022 ομού μετά του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη επισκέφθηκαν το εργοτάξιο και επανέλαβαν ότι μέσα σε 15 ημέρες θα είναι έτοιμη προς χρήση.

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος είχε συνδυάσει την παράδοση της Χρήστου στην κυκλοφορία με το κλείσιμο της παραλιακής, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα ομβρίων, κάτι που έχει αρχίσει, με τις γνωστές συνέπειες στην κυκλοφορία της περιοχής, την ταλαιπωρία και την σκόνη με το… τουλούμι, εν μέσω τουριστικής περιόδου, λίγα μέτρα από την πύλη εισόδου του νησιού.

Στην οδό Χρήστου, τώρα, ο εργολάβος συνεχίζει με χαλαρούς ρυθμούς τα εσωτερικά έργα του δρόμου (κράσπεδα, πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός κ.λπ.), αλλά ούτε υποψία ότι θα παραδώσει ημιτελές το έργο.

Άλλωστε, γιατί να βιαστεί όταν μάλιστα έχει και οικονομικές απαιτήσεις, καθώς φαίνεται; Η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι τον Νοέμβριο, το χρονοδιάγραμμα τηρείται κι όλα δείχνουν ότι μάλλον θα εξαντληθεί, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα όσους σπεκουλάρουν ότι παράγουν έργο και βιάζονται να παραδώσουν τον δρόμο στην κυκλοφορία.