Η «ΟΜΙΚΡΟΝ» γιορτάζει στο δάσος για το δάσος

«ΔάSOS, νοιάζομαι κι εγώ», είναι ο τίτλος της δράσης που πραγματοποιεί για ακόμη μια χρονιά η εθελοντική ομάδα  «ΟΜΙΚΡΟΝ», την Κυριακή 12 Μαϊου 2019, στην Κλειδού.

Μια γιορτή για το δάσος που απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και ενήλικες. Στόχος της η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για το δάσος, να μάθουμε τι μας προσφέρει και τι το απειλεί. Η δράση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Συνεργάτες σ’ αυτή τη δράση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το 1ο Σύστημα Ναυτοροσκόπων Βροντάδου, το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου, το Εργαστήρι Καλλιτεχνών, το Παράρτημα Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Φωτογραφική Λέσχη Χίου που θα φροντίζουν μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες να έχουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Κατά τη διάρκεια της δράσης και συγκεκριμένα στις 11.00,  τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή καλούνται να συμμετέχουν σε συζήτηση για την ένωση των δυνάμεων μας για την προστασία του περιαστικού μας δάσους, ενώ στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση με τίτλο «Δασικές Πυρκαγιές: Συμβουλές αυτοπροστασίας και πρόληψης» από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.