Η «Όμικρον» καλεί σε εθελοντική δράση στο δάσος του Αγίου Στεφάνου Κλειδούς

Εθελοντική δράση στο δάσος του Αγίου Στεφάνου, στην περιοχή της Κλειδούς Βροντάδου, οργανώνει η εθελοντική ομάδα «Όμικρον», την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 με ώρα εκκίνησης από τον Άγιο Στέφανο στις 8 το πρωί.

Η δράση είναι συνέχεια της προσπάθειας δημιουργίας και συντήρησης στεγασμένων αντιπυρικών λωρίδων που υλοποιεί η ομάδα στην ευρύτερη περιοχή από το 2012 σε ετήσια βάση και σε συνεργασία με την διεύθυνση δασών Χίου.

Οι εργασίες που θα γίνουν είναι κλάδεμα των δένδρων με ταυτόχρονη απομάκρυνση των κλαδιών, καθώς και  καθαρισμός των θάμνων, έτσι ώστε η λωρίδα που θα σχηματιστεί να μην επιτρέπει σε πιθανή πυρκαγιά να  εξαπλωθεί με ταχύτητα και ένταση και ταυτόχρονα να δίνει στις δυνάμεις πυρόσβεσης την δυνατότητα να επέμβουν με περισσότερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι την έναρξη της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα πρόληψης που σχεδίασε και υλοποιεί η «Όμικρον», με τίτλο  “ΔαSOS” νοιάζομαι κι εγώ, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους συμπολίτες μας σε θέματα προστασίας των δασών και αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές.

Όσοι συμμετάσχουν πρέπει να φορούν ρούχα εργασίας και να έχουν ένα ζευγάρι γάντια.

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.