Η Χίος ετοιμάζεται να δεχθεί τους Ρώσους… σκαφάτους

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της κρίσης Ρωσίας – Τουρκίας φαίνεται ότι ετοιμάζεται να εισπράξει ο δήμος Χίου και συγκεκριμένα το Λιμενικό Ταμείο Χίου, καθώς πλήθος Ρώσων ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής αναζητούν νέα χειμερινά αγκυροβόλια για τα σκάφη τους που μέχρι σήμερα ελλιμενίζονταν σε μαρίνες της γειτονικής χώρας!

Την ευκαιρία είναι έτοιμο να εκμεταλλευτεί το Λιμενικό Ταμείο, ξεκινώντας άμεσα τις διαδικασίες για την δημιουργία νέων θέσεων ασφαλούς ελλιμενισμού σκαφών, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που φτάνει έως το 2018!

Μετά τις συνεχείς οχλήσεις και ειδικά μετά την διαπίστωση ότι η Ρώσοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την μαρίνα της Μυτιλήνης λόγω ακριβώς τουρκικής ιδιοκτησίας και υψηλών τιμών ενέκρινε – στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης, 10 Δεκεμβρίου 2015 – την διάθεση 130.000 ευρώ για την προμήθεια τριών πλωτών εξεδρών συνολικού μήκους 150 μέτρων.

Οι εξέδρες αυτές θα τοποθετηθούν από το σημείο που προσδένουν τα ρυμουλ΄κα, κοντά στο πράσινο φαναράκι, δημιουργώντας 25 έως 30 θέσεις ασφαλούς πρυμνοδέτησης σκαφών, οι οποίες το καλοκαίρι διπλασιάζονται λόγω της δυνατότητας εκμετάλλευσης και του βόρειου μετώπου αυτών που θα μένουν κενές τον χειμώνα.

«Τα έσοδα από αυτή την επένδυση θα καλύψουν το 60% έως 70% του αρχικού κεφαλαίου μόνο την πρώτη χρονιά», επεσήμανε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Μπελέγρης, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει το συγκεκριμένο πλάνο αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του και την πλήρωση των θέσεων μιας και οι προοπτικές φαντάζουν ιδιαίτερα ευνοϊκές και τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση ιδιαίτερα θετικά που θα αντανακλούν σε όλη την τουριστική αγορά του τόπου.

Μάλιστα προκειμένου να κερδηθεί χρόνος για την διαδικασία αδειοδότησης της εγκατάστασης θα ζητηθεί από το υπουργείο Τουρισμού εποχιακή άδεια, ενώ συγχρόνως θα προχωρούν οι διαδικασίες για την μόνιμη εγκατάσταση.