Ιατρικός Σύλλογος και ΣΕΣΝΟΧ καταδικάζουν την επίθεση στους διασώστες του ΕΚΑΒ

Την καταδίκη τους στην επίθεση που δέχθηκαν πρόσφατα διασώστες του ΕΚΑΒ κατά την εκτέλεση των υπηρεσιών τους εκφράζουν με ανακοινώσεις τους ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου και το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ). Αναλυτικά:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου θεωρεί υποχρέωσή του να καταδικάσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη λεκτική και σωματική επίθεση σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Χίου κατά τη διάρκεια επείγουσας διακομιδής την Τετάρτη 15/5/2019. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, όπως και σε όλους τους τομείς του εθνικού συστήματος υγείας, υπερβάλλουν εαυτούς κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους και για το λόγο αυτό ανάλογα συμβάντα είναι απόλυτα καταδικαστέα από το σύνολο της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου εμμένει στην πάγια θέση του για ενίσχυση του ΕΚΑΒ Χίου, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οχήματα, ώστε να παρέχει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες».

«Το ΣΕΣΝΟΧ καταδικάζει απερίφραστα, την απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση που δέχθηκε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ Χίου κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής περιστατικού στις 15.5.2019.

Εμείς, οι υγειονομικοί δηλώνουμε ότι καθημερινά βρισκόμαστε στο πλευρό του χιώτικου λαού, κάτω από αντίξοες συνθήκες και παρ’ όλες τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, επιτελώντας στο ακέραιο το λειτούργημά μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε «σάκο του μποξ», όταν ο πραγματικός υπαίτιος της βάρβαρης πραγματικότητας, που βιώνουμε σήμερα ως ασθενείς και ως εργαζόμενοι δεν είναι άλλος από την εδώ και δεκαετίες εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική στον χώρο της υγείας, που οδηγεί στη διάλυση του ΕΚΑΒ και των μονάδων υγείας και τσακίζει την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέποντας την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Τέλος, δηλώνουμε ότι το ΣΕΣΝΟΧ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, που υπηρετούν τον συνάνθρωπό μας, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο!».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια