Ιδιωτικός φορέας τουρισμού, όχι ιδιωτική υπόθεση

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Μάλλον κάπου πρέπει να έχουν μπερδέψει τα πράγματα οι κ.κ. Παντελής Λεγάτος και Κώστας Βεζέρης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, στην υπόθεση ιδιωτικός φορέας τουρισμού Χίου.

Όλους τους προηγούμενους μήνες, που «έτρεχαν» την υπόθεση, μαθαίναμε εξωδίκως τις εξελίξεις, καθότι ουδέποτε ανακοινώθηκε κάτι επισήμως ή παρουσίασαν το θέμα σε συνέντευξη Τύπου. Όλο κάποιες πληροφορίες, κάποιες δηλώσεις κάπου και οι υπόλοιποι, τα άλλα μέσα ενημέρωσης δηλαδή, μεταξύ τούτων και ο astraparis.gr, στην… απέξω.

Ουδεμία έχουμε… πρεμούρα να τρέχουμε από πίσω τους αν δεν μας θέλουν, αλλά εν προκειμένω δεν πρόκειται για τις δικές τους επιχειρήσεις, αλλά για θέμα κοινού συμφέροντος, κάτι που αφορά όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και συνακόλουθα όλους τους πολίτες αυτού του νησιού.

Ουδόλως, επίσης, αισθανόμεθα μειονεκτικά έναντι των άλλων μέσων ενημέρωσης, που είχαν το θέμα και πολύ καλά έκαναν. Το ίδιο θα κάναμε κι εμείς, αυτός είναι υγιής ανταγωνισμός, όταν ένα μέσο ενημέρωσης έχει κατ΄ αποκλειστικότητα ένα θέμα, αρκεί – βεβαίως – να μην το δίνει ο ίδιος και ο ίδιος συνέχεια, γιατί αυτό δεν είναι αποκλειστικότητα, αλλά διακριτική (και προκλητική) μεταχείριση.

Έτσι, είναι επιεικώς απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να καλούν οι κ.κ. Λεγάτος και Βεζέρης σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, επιλεκτικά τρία μέσα ενημέρωσης της Χίου, από τα αρκετά (δόξα τω Θεώ) που είμαστε, προκειμένου να πουν όσα είπαν.

Το «αρχή ήμισυ παντός», στον τομέα της επικοινωνίας εν προκειμένω, το γνωρίζουν;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια