Ιονιστές στα σχολεία προτείνει η Συμμαχία Αξιών με το πετρέλαιο ακριβό και την πανδημία παρούσα

Τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται εφέτος στις σχολικές αίθουσες με τις τιμές των καυσίμων θέρμανσης στα ύψη και την πανδημία ενεργή επισημαίνει η Συμμαχία Αξιών, η οποία και επαναφέρει τη πρότασή της για την προμήθεια ιονιστών για να μην κάνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθήματα με ανοικτά τα παράθυρα ή με κουβέρτες.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, αναφέρει τα εξής:

Το φετινό μίγμα κρίσεως κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη στα σχολεία μας! Πέραν των γνωστών προβλημάτων της πανδημίας που είχαμε να αντιμετωπίσουμε εδώ και τρία χρόνια στα σχολεία μας φέτος έχουν να αντιμετωπίσουμε ακόμα ένα αυτό της ενεργειακής κρίσης.

Ως βασικό μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του Covid-19 ήταν τα ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία. Είδαμε σε όλη την χώρα τραγικές εικόνες με κουβέρτες στα σχολεία. Στην Χίο είχαμε μεγάλη κατανάλωση πετρελαίου αλλά η κατάσταση ήταν καλύτερη. Φέτος, που η τιμή του πετρελαίου από ό,τι προβλέπεται θα είναι απαγορευτική ποια είναι η πρόβλεψη; Με την τιμή του ρεύματος στα ύψη ποια θα είναι η πρόβλεψη;

Η Συμμαχία Αξιών από πέρσι υιοθέτησε τις προτάσεις του ιατρικού συλλόγου και πρότεινε την τοποθέτηση ιονιστών καθαριστών αέρα στις αίθουσες των σχολείων, έτσι ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια εντός αυτών.

Προτείναμε στην δημοτική αρχή να συνεργαστεί με άλλους δήμους της χώρας μας που έχουν πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί γρήγορα προς την υλοποίηση της πρότασης μας και πρότασης του ιατρικού συλλόγου! Καμία πρόοδο ως σήμερα.

Καμία πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσεων και καμία ενημέρωση για τον προγραμματισμό που έχουν κάνει για να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα που έρχεται.

Αποφασίζουμε σήμερα να επαναφέρουμε την πρόταση μας γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι με την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει και η ενεργειακή κρίση είναι μόλις στην αρχή.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αφήσει πίσω της την άρνηση και τον εγωισμό και να εξετάσει άμεσα τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η πρόταση μας. Βάλτε επιτέλους σε προτεραιότητα τα παιδιά και σταματήστε να σπαταλάτε χρήματα σε μικρό ρουσφέτια και αναθέσεις σε κολλητούς και στρέψετε την προσοχή σας προς την νεολαία μας!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια