Σεκιουριτάδες σε χρέη τραυματιοφορέων-Ξεμένει και από τραυματιοφορείς το Σκυλίτσειο

Η πολιτική εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας συνεχίζεται χωρίς φραγμούς από την κυβέρνηση με τα επακόλουθα της να “χτυπούν” το ένα μετά το άλλο τα τμήματα του Σκυλίτσειου. Μετά το ΕΚΑΒ του οποίου οι ελλείψεις έχουν προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο συμπολιτών μας, έρχεται η σειρά των τραυματιοφορέων να δηλώσουν την αγανάκτηση τους γιατί έχουν στην κυριολεξία αποδεκατιστεί.

Δέκα άτομα προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλου του νοσοκομείου για όλο το 24ωρο. Η εξίσωση όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι αλλά και οι συνδικαλιστές μέλη του ΣΕΣΝΟΧ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2022, δεν βγαίνει με τίποτα.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού μέχρι το τέλος του Οκτώβρη θα φύγουν και οι επικουρικοί τραυματιοφορείς και θα μείνουν μόλις 6 άτομα τα οποία θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες σε μεταφορές ασθενών από τα ΤΕΠ από τις κλινικές από τα εργαστήρια και όπου αλλού τους ζητηθεί. Ήδη η βραδινή βάρδια γίνεται με μόλις έναν τραυματιοφορέα, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι με παρεμβάσεις από τη διοίκηση καλούνται ακόμη και εργαζόμενοι της υπηρεσίας σεκιούριτι να βοηθήσουν τους τραυματιοφορείς, κάτι που είναι τουλάχιστον επικίνδυνο.

“Δεν έχει γίνει καμιά πρόβλεψη για μας. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Η αγωνία μας είναι αν έχει κάνει πρόβλεψη το Νοσοκομείο για να προσλάβει τραυματιοφορείς. Αν όχι, μέχρι τέλος τους χρόνου από τα δέκα άτομα που δουλεύουμε, οι 7 είμαστε συμβασιούχοι, θα μείνουν οι τρεις;”, δήλωσε εκ μέρους των εργαζομένων ο Λευτέρης Μπαλαχούτης.

Από τις 30 οργανικές θέσεις καλύπτονται μόλις οι 7 με μόνιμο προσωπικό χωρίς να υπάρχει  πρόβλεψη για προσλήψεις τόνισαν οι εργαζόμενοι ζητώντας επίσης και εκσυγχρονισμό του στόλου αφού τα φορεία που χρησιμοποιούν είναι ξεπερασμένα. “Λόγω της φύσης της δουλειάς μας είμαστε όλοι τραυματισμένοι. Δεν μπορούμε να πάρουμε άδεια”, ανέφεραν.

“Οι τραυματιοφορείς είναι το ΕΚΑΒ του νοσοκομείου. Δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα αν δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς. Είναι πολύ κρίσιμος και πολύ κομβικός ο ρόλος τους.” ανέφεραν τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ συμπληρώνοντας ότι η απουσία τραυματιοφορέων από τις προκηρύξεις είναι στα πλαίσια της διάλυσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση. “Δεν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση, δεν ενδιαφέρεται ο κ. Μηταράκης, δεν διεκδικεί η διοικήτρια του νοσοκομείου.Η υποβάθμιση και η διάλυση του νοσοκομείου που προωθείται από την κυβέρνηση θα φανεί στον κόσμο σε ένα με δυο χρόνια αλλά θα φανεί. Δεν γίνεται να έχεις έναν τραυματιοφορέα στη βάρδια και η διοίκηση να μην κάνει τίποτα.”.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μαζικές προσλήψεις τραυματιοφορέων τουλάχιστον δέκα για να μπορεί το νοσοκομείο να δουλέψει με ασφάλεια.

“Τα φορεία μας είναι από το 1821” κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι που καλούνται μόνος τους ο καθένας στη βραδινή βάρδια να μεταφέρουν τα απαρχαιωμένα φορεία μαζί με τους ασθενείς.