Υπό πλήρη έλεγχο ετέθη η πυρκαγιά στην περιοχή της Παρπαριάς

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, 10 Δεκεμβρίου 2015, σε ορεινή περιοχή της Παρπαριάς, στον δρόμο προς την Παγούσαινα.

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου κ. Ιάκωβος Αρχοντάκης, η πυρκαγιά έκαψε χαμηλή χορτολιβαδική έκταση και η πλήρης κατάσβεσή της είναι πλέον θέμα ελάχιστου χρόνου.

Στη περιοχή επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:54 Σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την Παρπαριά, πάνω στο βουνό προς την περιοχή της Παγούσαινας, βρίσκεται η εστία της πυρκαγιάς, που μάς αναφέρθηκε στην αρχή ως περιοχή της Πυραμάς.

Σύμφωνα με στοιχεία από την περιοχή, η πυρκαγιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ οι δυνατοί άνεμοι την σπρώχνουν προς το χωριό της Παρπαριάς, χωρί – όμως – προς το παρόν να φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τον οικισμό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:43 Πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 11 το πρωί της Πέμπτης, 10 Δεκεμβρίου 2015, στη περιοχή της Παρπαριάς (κι όχι Πυραμάς, όπως αρχικά μας είχε αναφερθεί).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σημείο βρίσκεται ψηλά πάνω στο βουνό, κοντά σε μια μάντρα, σε περιοχή με αυξημένη χαμηλή και εύφλεκτη βλάστηση.

Στην περιοχή σπεύδουν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

Θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες και περισσότερα στοιχεία.

Φωτό αρχείου