
Υποβαθμίζεται η αστυνόμευση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καταγγέλλει η ΝΔ
Την αντίθεσή της στην προτεινόμενη κατάργηση του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, διατυπώνοντας ερωτηματικά για την συγκεκριμένη απόφαση.
Είναι σαφές, τονίζει ότι «ο προτεινόμενος σχεδιασμός συγχωνεύσεων και καταργήσεων αστυνομικών τμημάτων υποβαθμίζει τις υπάρχουσες υπηρεσίες και ότι ο συγκεντρωτισμός των αστυνομικών υπηρεσιών θα περιορίσει την αστυνόμευση σε ευαίσθητες περιοχές».
Η ΝΟΔΕ αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για εξοικονόμηση πόρων, τονίζοντας ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του ΤΔΝ Χίου όπου το κέρδος της κατάργησής του θα είναι μόνο το μηνιαίο επίδομα προϊσταμένου το οποίο θα πάψει να καταβάλλεται. Ας απαντήσει λοιπόν επιτέλους η κυβέρνηση τι προσπαθεί να πετύχει με τον περιορισμό των αστυνομικών υπηρεσιών. Πού αποσκοπεί αυτή η υποβάθμιση και ποια είναι τα πραγματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί;».
