Και «μαϊμού» υπογραφές στο εξώδικο!

Συνέβη και αυτό. Εκτός από τους γονείς, που για τον έναν ή τον άλλον λόγο υπέγραψαν ή εξαναγκάσθηκαν να υπογράψουν το κείμενο κατά της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αφορά τα προσφυγόπουλα και το οποίο εστάλη με μορφή εξωδίκου το πρωί της Πέμπτης, 4 Οκτωβρίου 2018, το κείμενο φέρεται να έχουν υπογράψει και άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν παιδιά στα σχολεία της Χίου!

Συγκεκριμένες, αλλά ανεπιβεβαίωτες, καταγγελίες είχαν φτάσει νωρίς στον astraparis.gr και το ερώτημα ετέθη στον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου κ. Αριστείδη Κελεπερτζή, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι όντως στο κείμενο υπάρχουν και υπογραφές που δεν ανήκουν σε γονείς μαθητών.

Ο ίδιος δεν ήταν ακόμα σε θέση να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των «μαϊμού» υπογραφών, υπήρξε – ωστόσο – απολύτως σαφής και επιφυλάχθηκε να μελετήσει τον κατάλογο και να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο κ. Κελεπερτζής ανέφερε, επίσης, ότι ο συνολικός αριθμός των υπογραφών είναι περί τις 1200, αλλά και επ΄ αυτού δεν ήταν απολύτως σίγουρος.

Νωρίτερα, όπως προαναφέραμε, υπήρξαν καταγγελίες ότι στελέχη της επιτροπής των ανωνύμων, της αυτοαποκαλούμενης και «παγχιακή επιτροπή αγώνα», είχαν επιδοθεί τον τελευταίο μήνα κυριολεκτικά σε επιχείρηση άγρας υπογραφών αδιακρίτως, μετερχόμενοι οποιοδήποτε μέσο. Έτσι και προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός τους και να φαίνεται όσο γίνεται μεγαλύτερος, το κείμενο κατά των ΔΥΕΠ και της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων υπέγραφαν εκτός από τους γονείς, παππούδες, αλλά και άνθρωποι που δεν είχαν την ιδιότητα γονέα μαθητών.

Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί μείζον θέμα για τον ρόλο και τις επιδιώξεις της επιτροπής των ανωνύμων στην δημιουργία κλίματος ανησυχίας και αναστάτωσης στους γονείς, που είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στο θέμα των παιδιών τους και δικαίως και είναι και εξ αυτού του λόγου ιδιαίτερα ευάλωτοι σε πιέσεις.

Σχόλια