Συντεταγμένα διεκδικούν για τον Κάμπο

Ολοκληρωμένη πολιτική που θα συμπεριλαμβάνει τον χώρο του Κάμπου ως αγροτική έκταση, τα κτίσματα τις επαγγελματικές αλλά και ανθρώπινες δραστηριότητες θα διεκδικήσουν από τα αρμόδια υπουργεία συντεταγμένα ο δήμος Χίου και οι φορείς του Κάμπου ως απάντηση στα ειδοποιητήρια που για ακόμη μια φορά, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις στέλνει η εφορία στους Καμπούσους.

Σε συνάντηση που διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου 2018, ο Φιλοπρόοδος όμιλος Κάμπου και ο Σύλλογος Φίλων Κάμπου παρουσία του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού και του αντιπεριφερειάρχη κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, αφού διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά ο παραλογισμός του ελληνικού Δημοσίου οι απόψεις που ακούστηκαν συνέτειναν στα ακόλουθα:

  • Άμεση έκλση στην υφυπουργό  Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, να τηρήσει τη δέσμευση της για την παύση της αποστολής των ειδοποιητηρίων προς τους ιδιοκτήτες του Κάμπου.
  • Νέα νομοθεσία για τον Κάμπο στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης προστασίας της περιοχής αυτής ως σύνολο κι όχι μεμονωμένα ως αγροτική έκταση ή ως οικόπεδα κ.λπ.
  • Την πραγματοποίηση μιας συνάντησης, πιθανόν μέσα στον Νοέμβριο, όλων των εμπλεκομένων υπουργείων και όλων των φορέων προκειμένου να δοθεί συνολική λύση με βάση τον προαναφερόμενο άξονα.