Κάλεσμα συμμετοχής στο «Taste like Chios»

Κάλεσμα για τη συμμετοχή επιχειρήσεων που εμπλέκονται  με τον τουρισμό και με τη γαστρονομία (καταλύματα ,εστίαση, εμπορικά καταστήματα) καθώς και όλους τους παραγωγούς πρωτογενούς ή δευτερογενούς τομέα με δυνατότητα επίσκεψης στο χώρο τους, να εκδηλώσουν το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στη δράση «Taste like Chios» απευθύνει ο Φορέας Τουρισμού.

Η συγκεκριμένη δράση παρέχει  μια πιστοποίηση  παροχής αυθεντικού τοπικού προϊόντος (π.χ τοπικές πρώτες ύλες, τοπικές συνταγές ,τοπικά προϊόντα ) στην εκάστοτε επιχείρηση που την εφαρμόζει έχοντας στόχο να ενδυναμώσει την υπεραξία της τοπικής κουζίνας και να ενισχύσει τον γαστρονομικό τουρισμό στο νησί μας δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη της Χίου να γευτεί την πραγματική γεύση του νησιού εκεί που παράγεται και να του επιτρέπει να γίνει ένας μικρός κυνηγός γεύσεων κατά την επαφή του με τη Χίο, με αποσκευές αναμνήσεων από νόστιμες, ποιοτικές, τίμιες, αυθεντικές, φρέσκες, εποχικές και πρωτότυπες γεύσεις, ικανές να τον κάνουν να νιώσει ως ένας «προσωρινός ντόπιος» κατά τη διάρκεια παραμονής του.

Ειδικότερα στη δράση μπορούν να μετέχουν:

• Παραγωγοί και καλλιεργητές του πρωτογενούς τομέα

• Επιχειρήσεις του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα

• Επιχειρήσεις εστίασης

• Επιχειρήσεις τυποποίησης και εξαγωγικής κατεύθυνσης

• Καταστήματα ειδών διατροφής και παραδοσιακών προϊόντων

• Επιχειρήσεις τουρισμού, γαστρονομίας και διατροφής

• Επιχειρήσεις φιλοξενίας και καταλυμάτων που παρέχουν γεύματα

Για να συμμετέχει ο ενδιαφερόμενος στη δράση «Taste like Chios» ακολουθείται η εξής διαδικασία:

1) Συμπληρώνει τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ακολουθώντας το παρακάτω link https://docs.google.com/forms/d/1TDW-ftKn3CifKhyX4fLPcljaVaZifxA_XeFkt_yqXms/viewform?ts=61e98730&edit_requested=true

2) Την αίτηση,  κατόπιν συμπλήρωσης, θα αξιολογήσει τριμελής ομάδα εργασίας με ευθύνη την αξιολόγηση τήρησης των βασικών προϋποθέσεων για τη συμμετοχή

στη δράση «Taste like Chios».

Ως τέτοιες κατ’ αρχήν ορίζονται:

• Η αποδεδειγμένη χρήση τοπικών πρώτων υλών κατά τουλάχιστον 60% στην καλλιέργεια, παραγωγή και τελική διαμόρφωση του προϊόντος που φτάνει στον επισκέπτη – καταναλωτή. Το ποσοστό αυτό δύναται να μετριάζεται ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησης.

• Η τελική διαμόρφωση της γευστικής πρότασης προς τον επισκέπτη – χρήστη της υπηρεσίας με ενσωματωμένα σ’ αυτήν τουλάχιστον κατά 60% προϊόντα με ρίζες παραγωγής τη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά. 

• Η εκπεφρασμένη διάθεση από τη συμμετέχουσα επιχείρηση να στηρίξει με ένα επαρκές αφήγημα την τοπικότητα και την αυθεντικότητα του προϊόντος της.

• Η απόφαση της συμμετέχουσας επιχείρησης να προβεί σε όλες τις αναγκαίες σημάνσεις για τη συμμετοχή της στη δράση και την ανάδειξη της τοπικής προέλευσης των υπηρεσιών της. 

Εφόσον ελεγχθούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις ότι πληρούν τα κριτήρια και λάβουν την πιστοποίηση Taste like Chios ,θα ελέγχονται σε ανύποπτο χρόνο για την τήρηση των προϋποθέσεων  που αναφέρονται παραπάνω.

Η συμμετοχή στο «Taste like Chios» θα είναι φυσικά ανοιχτή και μελλοντικά για όποιον ασπάζεται τη φιλοσοφία της.

Η σημερινή ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής έχει ως στόχο να δημιουργήσει τον αρχικό πυρήνα της και να κατευθύνει προς τα μέλη της δημοσιογραφικές αποστολές με επιθυμία να συναντηθούν με την αυθεντική Χίο. Η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής ισχύει μέχρι τις 20 Μαΐου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε  στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 6987124745 (Γιώργος Πάσσας).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια