Κάποιοι «τρύπωσαν» στον Καρυδά, πάλι ανάστατοι οι Λαγκαδούσοι

Ανάστατοι είναι και πάλι οι κάτοικοι της Λαγκάδας Χίου μετά την νέα εν κρυπτώ και έξω από κάθε λογική και νομιμότητα επέμβαση στην επίμαχη περιοχή του Καρυδά, όπου είχε σχεδιασθεί να κατασκευασθεί μονάδα καύσης τηγανέλαιων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, χθες Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, είδαν φορτηγά και εργάτες με μηχάνημα, που απομάκρυναν ποσότητα από πέτρες, προϊόντα της προηγηθείσας το καλοκαίρι εκσκαφής για την διαμόρφωση του γηπέδου, τα οποία υπήρχαν στο σημείο, ενώ έγινε και μικρή ισοπέδωση του χώρου.

Σύμφωνα δε με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι πέτρες αυτές μεταφέρθηκαν σε οικοδομή στην περιοχή του νοσοκομείου Χίου.

Προς το παρόν είναι άγνωστος ο δράστης της συγκεκριμένης επέμβασης, ενώ ο εργολάβος που είχε εκτελέσει τις εργασίες εκσκαφής για λογαριασμό του επενδυτή της μονάδας διέψευσε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο astraparis.gr μαζί του, ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό.

Ουδεμία άδεια για οποιαδήποτε εργασία έχει εκδοθεί για την συγκεκριμένη περιοχή από την δασική υπηρεσία Χίου, σύμφωνα με όσα μας διαβεβαιώνει ο δασάρχης Χίου κ. Κώστας Μπέλλας, ο οποίος – μάλιστα – εξεδήλωσε τη πρόθεσή του να διερευνήσει το περιστατικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την συγκεκριμένη επένδυση έχει εκδοθεί στις 2 Ιουλίου 2019 υπουργική απόφαση αναστολής υλοποίησης της επένδυσης έως ότου εκδικασθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν καταθέσει ο δήμος Χίου και κάτοικοι της Λαγκάδας.

Ο επενδυτής κ. Διαμαντής Σιδερίδης, με τον οποίο επικοινώνησε ο astraparis.gr διαβεβαίωσε ότι όχι μόνον δεν έχει ανάμιξη με το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά αντιθέτως του προκαλεί βλάβη, αφού ο ίδιος χρειάζεται αυτές τις πέτρες για την κατασκευή της μονάδας. Μάλιστα, έχει κάνει από το πρωί της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου 2019, καταγγελία στην αστυνομία, ενώ προτίθεται την προσεχή εβδομάδα να καταθέσει μήνυση κατ΄ αγνώστων για την συγκεκριμένη υπόθεση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια