Καρμαντζιάδα… ο απολογισμός της δημοτικής αρχής

Κάτι παραπάνω από 2,5 ώρες διήρκεσε ο απολογισμός της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη για τον πρώτο χρόνο της θητείας της, έτσι όπως παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2020 στο δημαρχείο.

“Ουκ εν το πολλώ το ευ” έλεγαν οι αρχαίοι αλλά ο απολογισμός του δημάρχου τα είχε όλα… πολύ. Πολύ σε διάρκεια, πολύ σε πρόσωπα αφού ήταν παρώντες εκτός του Γενικού Γραμματέα, και όλοι οι θεματικοί αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, πολύ σε περιεχόμενο αφού ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες ανέφερε τη δράση του, πολύ σε ευχαριστίες αφού ο ένας ευχαριστούσε τον άλλο για την εμπιστοσύνη αλλά και πολύ σε ικανοποίηση αφού επίσης όλοι οι συμμετέχοντες με προεξέχοντα τον δήμαρχο δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ως τώρα δράση τους και τα αποτελέσματα της και αισιόδοξοι ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη.

Πρωτόγνωρα δύσκολη και απαιτητική χαρακτήρισε την πρώτη χρονιά ο δήμαρχος εστιάζοντας κυρίως στο προσφυγικό αλλά και στην πανδημία του κορονοϊού. Ο κ. Κάρμαντζης δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής, λιμάνι, αεροδρόμιο, Φράγμα Κόρης Γεφύρι τα οποία μπαίνουν σε τροχιά ολοκλήρωσης ενώ τα έργα που ήταν σε εξέλιξη ολοκληρώνονται με “πυρετώδεις”, όπως είπε ρυθμούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αναφερόμενος στην μακρά διάρκεια της παρουσιάσης του, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι παρουσιάστηκε περίληψη των έργων γιατί αν αναφέρονταν αναλυτικά τα έργα της δημοτικής αρχής θα χρειαζόμασταν δυο μέρες και όχι δυο ώρες.

Σχολιάζοντας το πώς θα πορευθεί από δω και στο εξής και στα ενδεχόμενα συνεργασίας δήλωσε για ακόμη μια φορά ανοικτός σε όλους, αν και όπως σημείωσε “δεν εμπόδισαν τη δημοτική αρχή και το έργο της οι αντιπολιτεύσεις. Ο διάλογος υπάρχει και συνεχίζεται. Δεν θα ξεμείνουμε από δυνάμεις. Ο κρίσιμος χρόνος ήταν ο πρώτος. Δείξαμε τις δυνάμεις μας συνεχίζουμε την πορεία μας. Το πλοίο θα πάει σε υπήνεμο λιμάνι”, διεμήνυσε.

Ο κ. Κάρμαντζης, άφησε αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας ήταν υπήρχαν κενά στα έργα που παρέλαβε και δίνεται ένας αγώνας για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα σημαντικά έργα που ο ίδιος έχει ιεραρχήσει για τη Χίο, το λιμάνι το αεροδρόμιο και το φράγμα στη Κόρης Γεφύρι και που η υλοποίηση τους θα  επιτρέψει “να ανοίξουν τα δικά μας φτερά”.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εισροή οικονομικών πόρων για την κάλυψη των οφειλών του δήμου στη ΔΕΥΑΝΧ, στην αναβάθμιση και ανάπτυξη των χωριών με σεβασμό στο περιβάλλον, στην πρόνοια και στην κοινωνική πολιτική, στον πολιτισμό , στα σχολεία στον αθλητισμό και σε όλους τους τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων και των προέδρων νομικών προσώπων και οργανισμών του δήμου.

Εν κατακλείδι όλοι οι συμμετέχοντες υποστήριξαν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι σαφώς καλύτερη για τη δημοτική αρχή με ακόμη περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια