Κακουργηματική δίωξη σε τέσσερις συλληφθέντες για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Μόριας

Ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Μυτιλήνης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες για τον εμπρησμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια.

Ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και σύστασης εγκληματικής ομάδας σε βαθμό πλημμελήματος.

Και οι τέσσερις ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν το ερχόμενο Σαββάτο.

Όσο για τους δύο ανήλικους που μεταφέρθηκαν μαζί με τα άλλα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες στη Μυτιλήνη αν και η διαδικασία για αυτούς έχει διαχωριστεί, αφού ισχύει η περί ανηλίκων νομοθεσία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 17-20 ετών. Ο ένας 17χρονος εντοπίστηκε σε δομή φιλοξενίας στην Πιερία και ο δεύτερος σε δομή στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι υπόλοιποι συνελήφθησαν στη Λέσβο.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη των εμπρηστών τόσο από υλικό που είχε καταγραφεί σε βίντεο στα social media όσο και από μαρτυρικές καταθέσεις. Ωστόσο το οπτικό υλικό φαίνεται ότι δείχνει κάποιους ακαθόριστης ηλικίας, οι οποίοι δεν διακρίνονται καθαρά, να βάζουν φωτιά σε κάποια ξερά χόρτα.

ΠΗΓΗ: EFSYN.GR

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια