«Καρότο» και μαστίγιο από Κλιαμενάκη στη δημοτική αρχή

Στο Θολοποτάμι το πρωί της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου 2021, όπου πραγματοποιήθηκε η πυρηνοληψία στο έργο του δρόμου του χωριού, ένα από τα έργα της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη, εξελίχθηκε στο νέο “Βατερλό”των έργων και των ημερών της.

Όπως είναι γνωστό ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Κλιαμενάκης είχε κατ’ επανάληψη και εγγράφως προειδοποιήσει την Τεχνική υπηρεσία και τη δημοτική αρχή για την κακοτεχνία στο συγκεκριμένο έργο αλλά μιλούσε σε ώτα μη ακουόντων, πολλές φορές μάλιστα εισέπτραπε και τον χλευασμό των υπευθύνων αντιδημάρχων.

Μετά από επιμονή του κι αφού είχε έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η πυρηνοληψία από τριμελή επιτροπή από τον δήμο Χίου και δυο από την περιφέρεια με τραγικές για τη δημοτική αρχή και την ποιότητα του έργου αποκαλύψεις.

Ενώ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα έπρεπε να υπάρχει 15 cm τσιμέντo και 5 cm άσφαλτος , σύνολο 20cm, ο μέσος όρος των μετρήσεων έδειξε ότι το έργο έχει 11,5 cm!

“Πάρθηκαν 14 δοκίμια, έγινε πυρηνοληψία και τα μόνα που ήταν σχεδόν στο επιτρεπόμενο σημείο ήταν κοντά στην τάβλα στην άκρη του δρόμου . Όλα τα άλλα ήταν με μέσο όρο 11,5 εκατοστά. Μου έλεγαν ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι υπάρχει επίβλεψη στο έργο, ότι πάνω από το έργο είναι και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου αλλά δεν έγινε τίποτα. Δεν άκουσαν ούτε την εμπειρία μου για το συγκεκριμένο θέμα και ήδη στην ένωση του παλιού με το καινούργιο υπάρχει σκίσιμο”, δήλωσε ο κ. Κλιαμενάκης.

Πράγμα που σημαίνει ότι λόγω των καθιζήσεων που πραγματοποιούνται από τη σύνθεση του εδάφους εκεί, σε λίγο πάλι θα είναι προβληματικό το συγκεκριμένο σημείο σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του χωριού με μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο με λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές κ.λπ..

Εντωμεταξύ ο εργολάβος έχει πληρωθεί, το έργο προϋπολογισμού 50.000 ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και καποιες άλλες επεμβάσεις που κι αυτές είναι αμφίβολο ότι έγιναν εκεί που έπρεπε κι όχι για να εξυπηρετήσουν ιδιοκτησίες ημετέρων, όπως καταγγέλλει ο κ. Κλιαμενάκης.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις από τη δημοτική αρχή υποστηρίζεται ότι θα ζητηθούν  χρήματα πίσω από τον εργολάβο αλλά το μείζον είναι γιατί να μην διασφαλίζεται η ποιότητα των έργων ενώ γεννώνται ερωτηματικά και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις που απλά δεν είχαν έναν δημοτικό σύμβουλο από πίσω να “σκαλίσει” τα πράγματα και να καταφέρει να φέρει τα γεωτρύπανα.

 

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια