Καταδικάζει το ΣΕΣΝΟΧ την αγωγή της Κανταράκη κατά του Αστραπάρη

Πρακτικές άλλων εποχών θυμίζει και προφανώς είναι καταδικαστέα η αγωγή της διοικήτριας του νοσοκομείου Χίου κας Ελένης Κανταράκη κατά του διευθυντή του Αστραπάρη, όπως και η απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

Το ΣΕΣΝΟΧ, αναφερόμενο στις διώξεις, μιλά για υποδείξεις της κυβέρνησης στους τοπικούς εκπροσώπους της, ενώ τονίζει ότι προκαλεί ερωτηματικά η στάση του κ. Νότη Μηταράκη, με τον σχολιασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «που φαίνεται να σιγοντάρει τέτοιες ενέργειες».

Αναλυτικά, το ΣΕΣΝΟΧ στην ανακοίνωσή του, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, τονίζει τα ακόλουθα:

«Με αφορμή την αγωγή που ασκεί η διοικήτρια του νοσοκομείου εναντίον του διευθυντή του Αστραπάρη, τονίζουμε ότι η φίμωση  της ελευθερίας του τύπου, όπως και η απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης είναι επικίνδυνη, θυμίζει πρακτικές άλλων εποχών και προφανώς είναι καταδικαστέα.  

Ωστόσο, κάποιοι δεν αντέχουν τον έλεγχο και την άσκηση κρητικής και ονειρεύονται να καταπνίξουν κάθε διαφορετική άποψη, όπως ακριβώς τους υποδεικνύει η κυβέρνηση της Ν.Δ., δια των τοπικών εκπροσώπων της. Γι’ αυτό και προκαλεί ερωτηματικά ο σχετικός σχολιασμός του υπουργού Μετανάστευσης της κυβέρνησης Ν. Μηταράκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που φαίνεται να σιγοντάρει τέτοιες ενέργειες.

Καλούμε την διοικήτρια του νοσοκομείου, καθώς και την κυβέρνηση της Ν.Δ. να αφήσουν τους λεονταρισμούς και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που έχουν οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση το νοσοκομείο μας και τις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας (κέντρα υγείας, αγροτικά περιφερειακά ιατρεία, ΕΚΑΒ), εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων σε μέσα και ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια