Πανεκπαιδευτική 24ωρη απεργία την Δευτέρα – Στις 11 συγκέντρωση στη Χίο

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαμαρτυρόμενοι – όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους – για την επιχείρηση κατασυκοφάντησης του αγώνα του από το υπουργείο Παιδείας και τις συνεχείς μεθοδεύσεις του με δικαστικές διώξεις να ακυρώσει το δικαίωμά τους στην απεργία.

Τη απεργία κήρυξαν με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Η συγκέντρωση των απεργών στη Χίο θα γίνει στις 11 το πρωί της Δευτέρας, κάτω από τα γραφεία του Οίκου Χίου Διδασκάλου, ενώ στις 12 το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Χίου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

Η ΕΛΜΕ Χίου στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Το ΥΠΑΙΘ μετά τη συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ την προηγούμενη σχολική χρονιά, νομοθέτησε πρωτοφανείς απειλές για κυρώσεις, ελπίζοντας στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών για να σταματήσουν την απεργία. Όταν συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι ούτε υπό την έωλη απειλή των κυρώσεων αποφάσισε να σύρει και πάλι τον κλάδο στα δικαστήρια για να απαγορεύσει το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία.

Μετά τις απανωτές ήττες του, έφτασε δε στο σημείο να δώσει εντολή στην αστυνομία να απαγορεύσει ακόμα και την ειρηνική διαδήλωση των εκπαιδευτικών και να τους επιτεθεί με αύρες, χημικά και βία. Ταυτόχρονα, επιστράτευσε τα συστημικά ΜΜΕ, προκειμένου να κατασυκοφαντήσει τους εκπαιδευτικούς.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση δέχεται ο κλάδος και το δημόσιο σχολείο. Τους συναδέλφους που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές και μαζικά συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, οδηγώντας το υπουργείο σε μια «ομολογία» ήττας προσφεύγοντας εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα στα δικαστήρια, προκειμένου να βγει η απεργία μας καταχρηστική. Αποδεικνύεται, δυστυχώς, για άλλη μία φορά ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό και ταχύτατο όταν είναι να χτυπήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα όποιου τολμήσει να σηκώσει το κεφάλι».

Το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ στο  πλευρό των εκπαιδευτικών

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στέκεται για άλλη μια φορά στο πλευρό των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική – χειραγωγική αξιολόγηση και την μάχη τους για την υπεράσπιση του ενιαίου δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου στη χώρα μας.

Ενημερώνει τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 11 του Οκτώβρη πραγματοποιείται κανονικά. Καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή της κας Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε (το Σάββατο) και αφορά την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Καλούμε τους συναδέλφους, τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών και όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της Δευτέρας και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11/10 και ώρα 11:00, κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλων.

Καμία πίεση και απειλή από την πλευρά του Υπουργείου δεν θα γίνει αποδεκτή.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου: Στηρίζουμε την απεργία των εκπαιδευτικών

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου στέκεται ξεκάθαρα δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, δίπλα στους γονείς και τους μαθητές που παλεύουν και ονειρεύονται μια υψηλής παροχής δημόσια και δωρεάν παιδεία με κρατική χρηματοδότηση κι όχι παρεμβάσεις χορηγών, όπως προωθείται.

Οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύουν συνεχώς πως αν το σημερινό δημόσιο σχολείο  προχωρά μπροστά, οφείλεται στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των ίδιων να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό, σε εξοπλισμό, σε χρηματοδότηση, σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης χωρίς μέσα, σε σχολεία επικίνδυνα και υπό κατάρρευση. Οι γονείς και οι μαθητές, μέλη όλοι της ίδιας οικογένειας της σχολικής κοινότητας, το γνωρίζουν, το βλέπουν.

ΜΑΤ-Αύρες : το «σινιάλο» της κυβέρνησης στα παιδιά να μην σέβονται τους εκπαιδευτικούς τους

Απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους, η κυβέρνηση τολμά χωρίς ντροπή να παρατάσσει αύρες και ΜΑΤ, να χτυπά τους δασκάλους και τους καθηγητές να τους σέρνει στα δικαστήρια. Τόσος είναι ο σεβασμός της προς τον εκπαιδευτικό. Τολμά να επιδεικνύει το πρόσωπο του αυταρχισμού της καταστολής και της βίας στους ανθρώπους που έχουν έργο τους, πρώτα από όλα, να αναστήσουν πολίτες με πνεύμα  και λόγο ελεύθερο, πολίτες οικοδόμους μιας ειρηνικής κοινωνίας. Σκέφτεται, άραγε, η κυβέρνηση την εικόνα και το παράδειγμα που δίνει στα παιδιά; Τους απειλεί κιόλας με παύσεις στελεχών , με αναστολή βαθμολογικής εξέλιξης με κράτηση μισθών. Πώς τολμάει;

Η μόρφωση θα  γίνει δικαίωμα μόνο για τους οικονομικά ισχυρούς.

Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται ενάντια στην εφαρμογή του νόμου – παγίδα της αξιολόγησης εσωτερικής και εξωτερικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη που σκοπό έχει να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία  βάζοντάς τους ταμπέλες, να συγχωνεύσει και να κλείσει σχολικές μονάδες, να υποβιβάσει τη δημόσια παιδεία στα μάτια της κοινωνίας και  να οδηγήσει τους γονείς στην ιδιωτική, όπως έγινε και με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια και πλημμύρισαν τα κολλέγια. Αυτό το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα τα σχολεία που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές και πηγαίνουν μαθητές από φτωχές και ευάλωτες οικογένειες.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου είμαστε δίπλα, είμαστε ανάμεσα, είμαστε σίγουρα ΜΑΖΙ με τους δασκάλους και καθηγητές που αγωνίζονται, απεργούν και διεκδικούν ένα ποιοτικό, αναβαθμισμένο, στελεχωμένο, εξοπλισμένο καλύτερο δημόσιο σχολείο. Ένα δημόσιο σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό προς όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής ή μαθησιακών ικανοτήτων ,κοινωνικής ή οικονομικής θέσης των γονέων.