Καταγγέλλει την «μη αμειβόμενη εργασία» η ΕΛΜΕ Χίου

Την «μη αμειβόμενη εργασία» εισάγει – στην πραγματικότητα – το υπουργείο Παιδείας για το διδακτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την εγκύκλιο που αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων για το τρέχον σχολικό έτος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όπως καταγγέλλει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου, δεν παρέχεται η δυνατότητα «οι ώρες των προγραμμάτων αυτών να λαμβάνονται ως ώρες προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου. Με δεδομένο ότι η πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης στα εν λόγω προγράμματα έχει καταργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, το υπουργείο Παιδείας έρχεται να εισάγει τη “μη αμειβόμενη εργασία”».

Με την συγκεκριμένη αναφορά της εγκυκλίου, τονίζει στην ανακοίνωσή του το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου, «αίρεται κάθε κίνητρο προς τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν πρόγραμμα και ταυτόχρονα υποβαθμίζεται το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης με μοναδικό σκοπό την “εξοικονόμηση” εκπαιδευτικών, τη στιγμή, που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αναγνωρίζει ότι τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων αναζωογονούν τη σχολική ζωή, καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση, την εκπαίδευση για την αειφορία, ανοίγουν παράθυρα στον πολιτισμό, παρέχουν αγωγή υγείας και σταδιοδρομίας και λειτουργούν μέσα σε ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό πλαίσιο, που επιτρέπει εναλλακτικούς τρόπους μάθησης».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου ζητά, τέλος, από το υπουργείο Παιδείας την άμεση διόρθωση της εγκυκλίου.