Καταργείται η κρατική εποπτεία από τα αεροδρόμια, καταγγέλλει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

Την αποδυνάμωση των υπηρεσιών περιφερειακών και νησιωτικών αεροδρομίων που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την εφαρμογή του νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, καυτηριάζειμε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο, προβλέπεται η κατάργηση των αεροπορικών αρχών στα αεροδρόμια, που είναι μία πράξη που στρέφεται κατάφωρα κατά του δημοσίου συμφέροντος και είναι φανερό ότι η κατάργησή τους από τα αεροδρόμια υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που θέλουν να δρουν και να λειτουργούν ανεξέλεγκτα μέσα στα αεροδρόμια χωρίς εποπτεία του κράτους.

Όπως σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης στη δήλωση του, “Η πρόβλεψη αυτή είναι εν γένει προβληματική γιατί σηματοδοτεί την αποδυνάμωση του δημόσιου ελέγχου σε μια σειρά από διαδικασίες και δραστηριότητες στα αεροδρόμια, από την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την – ιδιαιτέρως σημαντική σήμερα λόγω της πανδημίας – εφαρμογή των υγειονομικών κανονισμών ως την εποπτεία των διαφόρων ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στα αεροδρόμια. Ειδικά δε για τα νησιά και τις παραμεθόριες περιοχές, η πρόβλεψη αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα αποψίλωσης των δημόσιων υπηρεσιών σε αυτά και κρατικής εγκατάλειψης”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια