Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση για τις λατομικές ζώνες

Κλειστές πόρτες βρήκαν μπροστά τους το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2022 οι κάτοικοι των Καρυών που προσπάθησαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Περιφέρειας για τις Λατομικές Ζώνες.

Τα μέλη της επιτροπής μένοντας στον θεσμικό τους ρόλο απέκλεισαν όλους όσους δεν είχαν ρόλο στη συνεδρίαση η οποία θα συνεχιστεί και αύριο. Έτσι εκτός αίθουσας πέρα από τους κατοίκους των Καρυών οι οποίοι για ακόμη μια φορά δήλωσαν την αντίθεση τους στη δημιουργία λατομικής ζώνης στην περιοχή τους, έμεινε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Αμπαζής αλλά και ο πρόεδρος του Πιτυούς κ. Μιχάλης Φυτούσης, που δήλωσε ότι το Πιτυός επιθυμεί τη δημιουργία λατομείου στην περιοχή του φτάνει να εισπράττει το νόμιμο ποοσοστό που αναλογεί στον οικισμό,  όχι με βάση τα κέρδη αλλά με βάση τα έσοδα του λατομείου.

Με δηλώσεις του ο κ. Αμπαζής καταγγέλλει την περιφέρεια για την στάση της υποστηρίζοντας ότι δεν εξέφρασε πολιτική βούληση και δεν προέτρεψε την επιτροπή να αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία, μόνο  κρύβεται πίσω από την απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή της “ΛΑΤΩ”.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης που ήταν σήμερα στη Χίο,  καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Βρουλής, δήλωσαν ότι η επιτροπή θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους και θα καταλήξει