«Κεραυνοί» Μπελέγρη κατά Κάρμαντζη και ΔΙΑΝΟΧ για λιμουζίνα, οδηγό, σπατάλες

Βαρύτατες κατηγορίες εκτοξεύει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Χίο» και πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Μπελέγρης κατά του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και της διοίκησης της ΔΙΑΝΟΧ για όσα λαμβάνουν χώρα στην εταιρεία τους τελευταίους μήνες.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπό τον τίτλο «Επιστροφή στην δεκαετία του 1980», ο κ. Μπελέγρης αναφέρεται στις συνεχείς και αδικαιολόγητες κατά την γνώμη του προσλήψεις προσωπικού στην ΔΙΑΝΟΧ και στέκεται ιδιαίτερα στην μίσθωση της περίφημης λιμουζίνας και την πρόσληψη οδηγού.

Καταγγέλλει δε ευθέως ότι η λιμουζίνα προορίζεται για τον κ. Κάρμαντζη, ο δε οδηγός που προσελήφθη για να οδηγεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ο προσωπικός οδηγός του δημάρχου.

Την συγκεκριμένη ανάρτηση του κ. Μπελέγρη σχολιάζει ο κ. Κάρμαντζης, δηλώνοντας – ωστόσο – ότι «δεν θα σχολιάσω τίποτα από όσα έγραψες!» και διατυπώνει την μόνιμη επωδό «Εσείς κριθήκατε! Αφήστε μας όμως να κριθούμε εκ του αποτελέσματος μετά από τέσσερα χρόνια!».

Σε ό,τι δε αφορά το πολυτελές όχημα, την περιβόητη λιμουζίνα, για το οποίο ο κ. Μπελέγρης καταγγέλλει ότι «όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα το χρησιμοποιήσει ο δήμαρχος όταν ο θόρυβος κοπάσει», ο κ. Κάρμαντζης δηλώνει ότι «όσον αφορά το αυτοκίνητο ούτε και αυτό θα σχολιάσω!».

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Γιώργου Μπελέγρη

«Πραγματικά θλίβομαι όταν παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΝΟΧ. Είχα ξανά γράψει, πριν λίγο καιρό, ότι η ΔΙΑΝΟΧ είναι μια ανώνυμη εταιρεία του δήμου Χίου που αποκλειστικό σκοπό έχει την διαχείριση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών των δήμων Χίου Ψαρών και Οινουσσών.

Από το 2010 που δημιουργήθηκε ως εταιρεία είχε ένα συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων 3-4 ατόμων στο ΧΥΤΑ ( επιστημονικό προσωπικό απαραίτητο για την λειτουργία του εκ του νόμου ) και ένα άτομο για γραμματειακή υποστήριξη εντός του δημαρχείου της Χίου.

Η εταιρεία χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, από τα ανταποδοτικά τέλη δηλαδή από τα χρήματα του Χιώτη δημότη. Αυτό το σεβάστηκαν όλες οι δημοτικές αρχές από το 2010 έως σήμερα.

Το τελευταίο εξάμηνο παρακολουθούμε μια προσπάθεια, κατά τα λεγόμενα της τωρινής δημοτικής αρχής, γιγάντωσης της εταιρείας και σε δραστηριότητες αλλά και σε προσωπικό. Προσωπικά εγώ που την παρακολουθώ από κοντά το μόνο πράγμα που βλέπω είναι μια κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Και εξηγώ.

Πρόσληψη με μπλοκάκι επιστημονικού συνεργάτη, με αξιόλογες ετήσιες αποδοχές, για την ανακύκλωση, όταν για την δημιουργία του κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών δεν γίνεται απολύτως τίποτα και παραμένει εκεί ακριβώς που το αφήσαμε εμείς.

Πρόσληψη με μπλοκάκι οδηγού για να μας πηγαίνει και να μας φέρνει στον ΧΥΤΑ στην Βέσσα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ο προσωπικός οδηγός του δημάρχου.

Αγορά η πιο σωστά μίσθωση πολυτελούς οχήματος πολλών χιλιάδων ευρώ για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της εταιρείας, όταν όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα το χρησιμοποιήσει ο δήμαρχος, όταν ο θόρυβος κοπάσει.

Πρόσληψη με μπλοκάκι νέας υπαλλήλου για γραμματειακή υποστήριξη πλέον της μίας που υπάρχει ήδη για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που θα δημιουργηθούν όταν γιγαντωθεί η εταιρεία.

Στεναχωριέμαι πραγματικά γιατί πέντε χρόνια που έδωσα την ψυχή μου και την προσωπική μου εργασία σε αυτό τον τομέα μπορεί να μην πρόσφερα πολλά έβαλα όμως νομίζω ένα λιθαράκι για να πάει ο τόπος μας ένα βήμα εμπρός.

Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα να ακολουθούνται πετυχημένοι μέθοδοι, φιλολαϊκοί και ψηφοθηρικοί της δεκαετίας του 1980 και 1990 οι οποίοι όμως μας οδήγησαν στην μίζερη και δύσκολη από οικονομικής άποψης δεκαετία που βιώνουμε σήμερα δηλαδή του 2010 και μετά.

Πραγματικά θα χαρώ πολύ να δω την ΔΙΑΝΟΧ μια μεγάλη εταιρεία με πληθώρα δραστηριοτήτων και θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη για αυτά που γράφω σήμερα, αλλά σκεπτόμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας, πρώτα έρχονται οι πολυπληθείς δραστηριότητες και αφού δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις στο πλήθος των δραστηριοτήτων, μετά προσλαμβάνεις το προσωπικό.

Εμείς δηλαδή στα καταστήματά μας έτσι κάνουμε. Όταν δούμε ότι έχουμε πολύ δουλειά και δεν μπορούμε μόνοι μας να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας παίρνουμε και υπαλλήλους.

Ελπίζω και εύχομαι τα έξοδα της γιγάντωσης της εταιρείας να σταματήσουν εδώ και από εδώ και πέρα να δούμε να έρχονται οι νέες δραστηριότητές της γιατί νομίζω ότι η δεκαετία 2010 – 2020 δεν μας δίδαξε τίποτα ως λαό και προτιμάμε να ξαναγυρίσουμε στην δοξασμένη δεκαετία του 1980 αρκεί να διοριστεί το παιδί μου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια