Κλείνει από την 1η Ιουνίου η προκυμαία για φορτηγά και βυτιοφόρα

Από την 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 θα απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων μικτού βάρους, καθώς και των βυτιοφόρων οχημάτων, παντός είδους ταξινόμησης, των υδροφόρων οχημάτων και οχημάτων μηχανημάτων έργων (ΜΕ) από την προκυμαία της Χίου, σε εφαρμογή σχετικής (57/2021) απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Στο διάστημα αυτό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, το λιμεναρχείο Χίου, θα επιτρέπεται η διέλευση φορτηγών οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν, καθώς και των ελκυστήρων που μεταφέρουν φορτηγά επικαθήμενα προς φόρτωση / εκφόρτωση εντός / από τον λιμένα Χίου. Οι ελκυστήρες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την χερσαία ζώνη λιμένα από τις 18:00 έως τις 20:00 για την μεταφορά φορτίων προς φόρτωση στο βραδινό πλοίο.

Τα εκφορτωμένα επικαθήμενα από το πλοίο μπορούν να μεταφέρονται μέσω της χερσαίας ζώνης λιμένα έως και μία ώρα μετά τον κατάπλου των πλοίων. Ειδικότερα, για το πλοίο που καταπλέει απευθείας από τον Πειραιά νωρίς το πρωί , η διάρκεια ορίζεται στις δύο ώρες μετά τον κατάπλου του πλοίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια