Κλείνει ο «κύκλος» του περιφερειακού της πόλης

Το τελευταίο και πλέον πολύπαθο τμήμα του περιφερειακού δρόμου της πόλης της Χίου, το τέταρτο τμήμα, που αρχίζει από την περιοχή του Λατομίου και καταλήγει στην παραλιακή του Βροντάδου, φαίνεται ότι σύντομα μπορεί και να αρχίσει να υλοποιείται.

Το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό 3,9 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με απόφαση που υπέγραψε η περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Το συγκεκριμένο τμήμα του περιφερειακού, συνολικού μήκους 650 μέτρων, θα συνδέσει τα υπόλοιπα τμήματα του περιφερειακού με τον δρόμο Χίου – Καρδαμύλων, ολοκληρώνοντας έτσι τον περιφερειακό δρόμο της πόλης της Χίου.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 31.12.2018.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε ότι «προτεραιότητά μας ως περιφερειακή αρχή είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Με την ένταξη και του τελευταίου αυτού τμήματος του δρόμου, δημιουργούμε έναν ενιαίο οδικό άξονα παράκαμψης της Χίου, με όλα τα συνεπακόλουθα  οφέλη για τους κατοίκους της πόλης».