Κλιμάκιο της ΝΔ στην Λέσβο προς άγραν ψήφων

Στην κομματική εκμετάλλευση της τεταμένης ατμόσφαιρας στη Λέσβο εξαιτίας των πρόσφατων επεισοδίων και του προσφυγικού στοχεύει επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στο γειτονικό νησί.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον αναπληρωτή τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ και βουλευτή Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λέσβο, συναντήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και Χρύσανθο Αργυρίου και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Αλέξανδρο Ροδίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η περιφερειάρχης επανέλαβε τις σταθερές θέσεις της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, οι οποίες τα τελευταία τρία χρόνια έχουν επανειλημμένως κατατεθεί στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και αποτυπώνονται στα εξής 5 σημεία:

  • Οι δυνατότητες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών- προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξαντλούνται στη συνολική δυναμικότητα των τριών κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.
  • Η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών ασύλου.
  • Η ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών.
  • Η ανάγκη φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων.
  • Ο έλεγχος και ο συντονισμός της λειτουργίας των ΜΚΟ.

Για άλλη μια φορά τονίστηκε, επίσης, η δυσκολία της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νησιά καθώς και η συσσωρευμένη κόπωση δομών και ανθρώπων που οδηγούν σε καταστάσεις έντασης και βίας. Επισημάνθηκε, τέλος, ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα ακραίας συνθετότητας και υπογραμμίστηκε ότι τίθεται θέμα ασφάλειας υπό την ευρύτερη έννοια.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια