Κώστας Κουρουνιώτης: Η αστρολογία είναι το “πιστεύω” μου, το δόγμα μου

Η έκπληξη της τηλεοπτικής σεζόν στην πρωινή ζώνη, ήταν η παρουσία ενός δικού μας παιδιού, του Κώστα Κουρουνιώτη, ο οποίος παρουσιάζει τα ζώδια στην εκπομπή του MEGA “Πάμε Δανάη”.

Ο Κώστας Κουρουνιώτης με σπουδές δημιοσιογραφίας και μάρκετινγκ ξεκίνησε δυναμικά τα βήματα του στην τοπική δημοσιογραφία και μετά ασχολήθηκε με τον τομέα της προώθησης των πωλήσεων στη Mediterra για να κάνει μετά από χρόνια μια μεγάλη αναστροφή και να ακολουθήσει το όνειρο του παρακολουθώντας μαθήματα αστρονομίας.

Πλέον τον απολαμβάνουμε αυτόν και τις προβλέψεις του καθημερινά και όπως δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξη του, απολαμβάνει και εκείνος την εμπειρία προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος.

 

Πες μας πώς βρέθηκες να παρουσιάζεις τα ζώδια στο «Πάμε Δανάη»;

Ο Μίνως Θεοχάρης που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκπομπής απευθύνθηκε στη θεία του για να του συστήσει κάποιον αστρολόγο κι εκείνη του πρότεινε τον Θανάση Ματσώτα, δάσκαλο μου και ιδιοκτήτη της σχολής “Κοσμόγραμμα”, στην οποία φοίτησα.

Εκείνος πρότεινε κάποια άτομα, ανάμεσα τους κι εμένα, και περάσαμε από κάστινγκ. Εκεί παρουσίασα την ιδέα μου με τα τραγούδια, η οποία τους άρεσε, πήγα και με μία ψυχολογία ότι, “δεν έχω τίποτα να χάσω”, επομένως ήμουν πολύ χαλαρός και κάπως έτσι με επέλεξαν!

Από πότε άρχισες να ασχολείσαι με την αστρολογία;

Με την αστρολογία είχα κόλλημα από μωρό. Άνοιγα τα περιοδικά από την τελευταία σελίδα, γιατί τρελαινόμουν με τα σύμβολα. Κάπου στην εφηβεία έφαγα κόλλημα με την εκκλησία και για 2-3 χρόνια μου “απαγόρευα” την ενασχόληση με την αστρολογία, αλλά μου έλειπε και δεν ένιωθα καθόλου ωραία. Μετά από εκείνη τη φάση όμως δε σταμάτησα να διαβάζω ποτέ.

Πριν από 3 χρόνια παραιτήθηκα από τη δουλειά μου στην Mediterra, μετά από 9 χρόνια στην εταιρεία, όπου είχα δουλέψει με πολύ πάθος, γιατί ένιωθα πως ό,τι είχα να δώσω στη μαστίχα το είχα δώσει και ήθελα να ασχοληθώ πιο εντατικά και να κυνηγήσω το όνειρο μου.

Πόσο έχει αλλάξει η ενασχόληση σου με την αστρονομία τη στάση ζωής σου;

Η αστρολογία είναι το “πιστεύω” μου, το δόγμα μου. Είμαι αρκετά μοιρολάτρης και για άλλη μια φορά μου έδωσε επιπλέον λόγους να την πιστεύω, με αυτό που μου συμβαίνει αυτή την περίοδο και το οποίο φαίνεται στο χάρτη μου.

Με έχει βοηθήσει στο να αγκαλιάζω και να αποδέχομαι τον εαυτό μου, το παρελθόν μου, αλλά και τα πράγματα που μου φέρνει η ζωή στο παρόν, εύκολα ή δύσκολα. Μπορεί να ακούγεται πολύ θεωρητικό, όμως όταν το ζεις είναι πολύ ανακουφιστικό.

Ταυτόχρονα όμως, αγαπώντας τον εαυτό μου, αγάπησα περισσότερο και τους άλλους. Κι αν όχι περισσότερο, σίγουρα πιο ουσιαστικά, γιατί απόκτησα περισσότερη κατανόηση και μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου.

Κάποιοι υποτιμούν ή ακόμη και χλευάζουν την αστρολογία και όλους εσάς τους αστρολόγους. Τι έχεις να πεις σε αυτούς;

Ότι πολύ καλά κάνουν! Εγώ πιστεύω στην αστρολογία, επειδή την έχω ψάξει, έχω διαβάσει κλπ. Δεν την πιστεύω επειδή έτσι με έμαθαν στο σχολείο ή κάποιος με έκανε να την πιστέψω με το ζόρι. Αν λοιπόν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί, γιατί να την πιστέψει; Σε κάθε περίπτωση δεν ασχολούμαι με το τι πιστεύει καθένας και τι όχι, είναι δικαίωμα του – και δεν το λέω ειρωνικά.

Από την άλλη, θα ήθελα να πω ότι η αστρολογία κατάφερε να συνδυάσει τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και την επιστήμη, γι’ αυτό και έχει αντέξει στο χρόνο και στην κακοποίηση που έχει υποστεί από εμάς τους αστρολόγους.

Προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στην ανθρωπότητα αξιοποίησαν τα εργαλεία που τους έδωσε η αστρολογία για να καταφέρουν τελικά να αφήσουν σπουδαία παρακαταθήκη σ’ αυτό τον κόσμο.

Πώς είναι να συμμετέχεις σε μια καθημερινή ζωντανή εκπομπή, οι προκλήσεις οι δυσκολίες, τι σου έχει κάνει εντύπωση μέχρι στιγμής;

Δεν ξέρω αν δεν το συνειδητοποιώ, αν ζω ένα όνειρο ή αν είναι τόσο δυνατή μέσα μου η σκέψη που λέει ότι “ε σιγά δεν έγινε και κάτι…”, πάντως είμαι πολύ χαλαρός με το όλο θέμα και νομίζω ότι το βλέπετε κιόλας. Αν μάλιστα δε με πίεζαν κι από το ακουστικό να βιαστώ, θα ήμουν ακόμα πιο άνετος.

Αυτό που με δυσκολεύει είναι το πολύ πρωινό ξύπνημα και το ακουστικό, αλλιώς κατά τ’ άλλα όλα είναι μια χαρά.

Μέσα σε μια εβδομάδα έγινες δημόσιο πρόσωπο. Ποιες οι αντιδράσεις του κόσμου, πώς νοιώθεις με όλο αυτό;

Αυτό είναι που με εντυπωσιάζει. Τα μηνύματα που δέχομαι, ειδικά από ανθρώπους που δεν ξέρω, όπως και το να βλέπω να ασχολούνται μαζί μου στο Twitter. Επίσης, προχθές μου έστειλαν ένα άρθρο από γνωστό site που είχαν γράψει για τις επιδόσεις μου στο pole dancing. Το άνοιξα πιστεύοντας ότι θα δω βίντεο με τις προβλέψεις μου και ο εγκέφαλος μου για κάποια δευτερόλεπτα αρνούταν να δεχτεί ότι ασχολήθηκαν μαζί μου, ειλικρινά.

Γενικά, οι αντιδράσεις είναι τόσο θετικές που προσπαθώ να καταλάβω αν πραγματικά αρέσει τόσο ή αν άνθρωποι (ειδικά όσοι με ξέρουν) είναι τόσο καλοί μαζί μου, επειδή με συμπαθούν, επειδή είδαν κάποιον γνωστό τους στην τηλεόραση ή για όποιον άλλο λόγο.

Αστρολογικά βλέπεις να «στρώνει» η χρονιά ή μας περιμένουν χειρότερα;

Μας περιμένουν χειρότερα! Γενικά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 με τον Άρη να βρίσκεται στον Κριό, μέχρι και τις 7 Ιανουρίου 2021, θεωρώ ότι τα πράγματα θα είναι εκρηκτικά. Ειδικά μάλιστα ο Οκτώβρης θεωρώ ότι θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας της χρονιάς.

Να κλείσω λέγοντας, πως αν κάποιος ψάξει στο ίντερνετ θα βρει πολλά αστρολογικά κείμενα που μιλούν για το 2020 και τους μαζικούς θανάτους και την επίδραση που θα είχε στην οικονομία η σύνοδος του Κρόνου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια