Κρίσιμο crash test για τον Κάρμαντζη

Το πρώτο και κρίσιμο crash test για τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη θα αποτελέσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 με ένα πλήθος θεμάτων, αλλά εκείνο που ξεχωρίσει είναι η εκλογή διοικήσεων για τα νομικά πρόσωπα, εταιρείες, φορείς και οργανισμούς του δήμου Χίου.

Με δεδομένη την έλλειψη προσώρας οποιασδήποτε συνεννόησης και σύγκλισης της παράταξης του κ. Κάρμαντζη με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την εκλογή των διοικήσεων στην βάση κάποιας προγραμματικής συμφωνίας, φαντάζει απίθανο η συνεδρίαση αυτή να φέρει θετικό αποτέλεσμα.

Αυτό που έγινε και γίνεται σε άλλους δήμους της χώρας, με την συναινετική εκλογή διοικήσεων σε νομικά πρόσωπα κ.λπ., δεν φαίνεται να είναι πιθανόν στον δήμο Χίου, καθότι ο κ. Κάρμαντζης εξακολουθεί να θεωρεί εαυτόν ισχυρό, βαυκαλίζεται να λέει ότι τον ψήφισαν το 52% των πολιτών της Χίου, ενώ είναι γνωστό και δεδομένο ότι με βάση το ισχύσαν στις εκλογές του Μαΐου 2019 εκλογικό σύστημα το ποσοστό που έλαβε ο συνδυασμός του και αποτυπώνεται στην σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου είναι μόλις 28%, μεταφραζόμενο σε μόλις 12 δημοτικούς συμβούλους επί συνόλου 41.

Με τέτοια αριθμητική δύναμη ουδεμία πρόταση του δημάρχου και εν προκειμένω για τις διοικήσεις μπορεί να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο αν και εφόσον οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επιμείνουν στις εκφρασθείσες απόψεις τους και αρνηθούν να εγκρίνουν μονοπαραταξιακές διοικήσεις.

Δεδομένο, τέλος, είναι ότι η περίφημη ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για το υπόψη θέμα ουδεμία λύση δίνει, αφού δεν μπορεί να καταργήσει το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του δήμου Χίου, που είναι το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την εκλογή των διοικήσεων.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια