Κτήμα στον Παρθένη αντί της ΒΙΑΛ, προτείνει για τους πρόσφυγες το ΚΚΕ

Να γίνει δεκτή η δωρεά κτήματος 38 στρεμμάτων στην περιοχή του Παρθένη, που προσφέρει ο κ. Αλέξανδρος Μπουμπάρης, μέλος του ΚΚΕ και να δημιουργηθούν εκεί εγκαταστάσεις προσωρινής διαμονής των προσφύγων και μεταναστών.

Την πρόταση αυτή επανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό, που οργάνωσε η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, το μεσημέρι της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου 2015, ο κ. Μάρκος Σκούφαλος, εκφράζοντας – ταυτόχρονα – την αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην λύση της ΒΙΑΛ και στην μετατροπή της σε hotspot.

«Εκεί θα τους σκανάρουμε, θα τους κοιτάμε στα δόντια και όσους μας κάνουν θα τους προωθούμε στην Ε.Ε. ως φθηνό επιστημονικό και εργατικό δυναμικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

metanastes_kke

Τις θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό παρουσίασαν ο κ. Μάρκος Σκούφαλος (αριστερά), η κα Μαρίνα Κυριάκου (κέντρο) και ο κ. Γιώργος Αμπαζής (δεξιά)

Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε, ο ίδιος μαζί με τεχνικό κλιμάκιο του δήμουΧίου και παρουσία του δημάρχου κ. Μανώλη Βουρνού, επισκέφθηκαν τον χώρο και διαπίστωσαν ότι είναι εφικτή η μετατροπή του σε κέντρο φιλοξενίας, με μοναδικό πρόβλημα την κατασκευή ενός γεφυριού που θα συνδέει το κτήμα με τον κεντρικό δρόμο.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες, η γραμματέας της ΤΟ Χίου κα Μαρίνα Κυριάκου τόνισε ότι «οφείλουμε να παλέψουμε για άμεσα μέτρα καταγραφής, περίθαλψης, ασφαλούς μετακίνησης, υποδομές που να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να απαιτήσουμε την κατάργηση των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνου», ενώ επέκρινε τα υπό συζήτηση hotspots, καθώς και τις σκέψεις για κοινές περιπολίες Τουρκίας – Ελλάδας στα σύνορα, ως επικίνδυνες για την εθνική κυριαρχία.

O κ. Γιώργος Αμπαζής στάθηκε, τέλος, στο φαινόμενο του εθελοντισμού, τονίζοντας ότι αυτές οι προσπάθειες «κατάθεσης ψυχής» – όπως τις χαρακτήρισε – δεν πρέπει να υποκαθιστούν τις ευθύνες του κράτους και της κυβέρνησης, που απουσιάζει από τις εξελίξεις, αφήνοντας μόνες τις τοπικές κοινωνίες να τα βγάλουν πέρα όπως μπορούν.