Κυνική πρόσκληση Κάρμαντζη για αποστασία συμβούλων από την Πρωτοβουλία

Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο αφότου έπεσε στο κενό το ρεσάλτο που επιχείρησε προς την Πρωτοβουλία για τη Χίο και ο δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης ανοικτά και απροκάλυπτα πλέον καλεί τους «εκλεκτούς» δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Βουρνού να αποστατήσουν και να ακολουθήσουν τον ίδιο.

Πιο ξεκάθαρη και κυνική ομολογία της επιχείρησης «Αυγουστιανά» δεν μπορούσε να υπάρξει, με τον κ. Κάρμαντζη να κάνει σαφές – σε ανακοίνωσή του, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 – ότι δεν απευθύνεται στις παρατάξεις, όπως – άλλωστε – ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα, αλλά να μιλά ευθέως για κινήσεις έξω από «την απομονωτική λογική παραταξιακών προσκομμάτων».

Προς τούτο βλέπει ότι υπάρχουν διαθέσιμοι δημοτικοί σύμβουλοι «για συσπείρωση, ενότητα και συνδημιουργία» και μάλιστα όχι γενικώς και αορίστως, αφού προσώρας στην Πρωτοβουλία είχε εστιασθεί η προσπάθειά του, άρα αυτούς εννοεί και σε αυτούς απευθύνεται και καλεί.

«Αυτούς τους ανθρώπους, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή τους αναγνωρίζει και τους προσκαλεί να ακολουθήσουν και να συνδράμουν στη μεγάλη και κοινή προσπάθεια», αναφέρει στο προσκλητήριο Κάρμαντζη και πλέον αναμένεται ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Μανώλη Βουρνού θα κάνουν από μόνοι τους το βήμα εξόδου.

Αφού επισήμως η Πρωτοβουλία έχει αποκλείσει τέτοιες λογικές κι έχει καλέσει τον δήμαρχο, με την ανακοίνωσή της το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020, να λειτουργήσει θεσμικά. Δηλαδή, να απευθυνθεί για συνεργασία στις παρατάξεις κατά την διαδικασία που ορίζει ο πρόσφατος νόμος.

Πληροφορίες από την πλευρά της Πρωτοβουλίας αναφέρουν ότι το πρωί της Τετάρτης κι αφού έκλεισαν την πόρτα στον κ. Κάρμαντζη, ο τελευταίος συνέχισε τις κρούσεις του προς συμβούλους της παράταξης, κάτι που φαίνεται να έχει εξοργίσει και πλέον αναμένεται – μετά και το επίσημο προσκλητήριο – η περαιτέρω δημόσια αντίδρασή της.

Κάρμαντζης: Φύγετε από την Πρωτοβουλία και ακολουθείστε με

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του δήμου Χίου κι όχι από την παράταξη του δημάρχου Σύμπραξη Δημιουργίας, αφού κι αυτό έχει την σημασία του, που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, έχει ως εξής:

«Σχετικά με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη δημοτική αρχή επισημαίνονται τα εξής:

Το αναλογικό εκλογικό σύστημα, ως γνωστόν στέρησε τη δυνατότητα αυτοδύναμης δημοτικής διοίκησης. Ωστόσο, αυτήν τη φορά ο νομοθέτης έδωσε τη δυνατότητα συμπόρευσης και συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων, προκαλώντας και προσκαλώντας συγχρόνως όσους έχουν εκλεγεί να συμπορευθούν σε μία κοινή πορεία.

Η δημοτική αρχή έχει ως απαρέγκλιτη πρόθεση, στόχο, φιλοδοξία και δέσμευση η πορεία αυτή να είναι ανοδική, δημιουργική και επωφελής για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο ο δήμαρχος πάντα με θετική διάθεση και χωρίς την απομονωτική λογική παραταξιακών προσκομμάτων, έτεινε και τείνει τη χείρα για συσπείρωση, ενότητα και συνδημιουργία.

Άλλωστε, σε προεκλογικό επίπεδο αυτός ήταν και ένας κοινός δεσμευτικός τόπος. Τούτη την ώρα όμως μπορεί να γίνει πράξη. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό.

Αυτούς τους ανθρώπους, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή τους αναγνωρίζει και τους προσκαλεί να ακολουθήσουν και να συνδράμουν στη μεγάλη και κοινή προσπάθεια. Για το νησί μας, τον ιδιαίτερο τόπο μας, για τους ανθρώπους μας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια