Λαϊκή Ενότητα: Να ανοίξουν οι κλειστές αίθουσες στους πρόσφυγες και μετανάστες

Να ανοίξουν οι κλειστές αίθουσες του κράτους, του δήμου και της εκκλησίας, για να μην είναι εκτεθειμένοι στη βροχή οι πρόσφυγες και μετανάστες, καλεί η Λαϊκή Ενότητα Χίου τους αιρετούς της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, καθώς και τους θρησκευτικούς ηγέτες του νησιού.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση – σχόλιό της η ΛΑΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Τώρα, πριν η Χίος του Ομήρου, πανανθρώπινου συμβόλου πολιτισμού για τον διαβατάρη ξένο γίνει παγκόσμιο πρωτοσέλιδο ως κολαστήριο για ξεπαγιασμένες μανάδες, με μουσκεμένα στην υγρασία βρέφη, μωρά και παιδιά. Τώρα, πριν οι χιλιάδες των προσφύγων παραδοθούν αβοήθητοι στην πείνα και τις ασθένειες. Τώρα, πριν οι μικροί που καταστρέφονται οικονομικά από την εικόνα μιας πόλης που είναι η σκιά του εαυτού της παραδοθούν στον ρατσισμό. Αιρετοί της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας, θρησκευτικοί ηγέτες του νησιού: Ανοίξτε τώρα στην ανθρωπιά, ανοίξτε τώρα τις κλειστές αίθουσες του κράτους, του δήμου και της εκκλησίας.

Υ.Γ.: Το τώρα ισχύει και για εσάς και την κυβέρνησή σας κύριε αρμόδιε υπουργέ που συνεχίζετε να αναβάλατε την επίσκεψή σας λόγω… βροχής».