Λαγοί κοπιάστε να πάρετε ξανά το μήνυμα, καλεί η συντονιστική επιτροπή

Στην νέα προσπάθεια του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη να κινητοποιήσει τους χιώτικους… λαγούς για να προωθήσει τις λύσεις που οραματίζεται για νέα δομή προσφύγων και μεταναστών, καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020.

Αναλυτικά:

«Μιας και το κυνήγι απαγορεύεται, βγήκαν ξανά στην πίστα οι ήδη γνωστοί αλλά και νέοι λαγοί της κυβέρνησης και του «Χιώτη» υπουργού της για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ο γνωστός πλέον αντιδήμαρχος κ. Μανδάλας ως alter ego του δημάρχου και του υπουργού εμφανίστηκε πάλι ως επισπεύδων να προτείνει ως ιδανική θέση τον Αντρόλακο στην σύσκεψη της Ν.Δ. στο νησί μας για το θέμα!!! Άλλο ένα σημείο κι αυτό στο «πουθενά» από παντελώς άσχετους με τον χιώτικο πολιτισμό να καταδεικνύει τον δικό τους προσωπικό πολιτισμό.

Από κοντά οι «συνήθεις ύποπτοι» το Τ.Σ. Χαλκειούς που συνεχίζει ακάθεκτο να παίρνει στο λαιμό του όλο το χωριό, με τα σκονάκια του υπουργικού γραφείου, να μας θυμίζει το πόσο ανεπαρκείς είμαστε που δεν αφήνουμε τον καημένο τον υπουργό την κυβέρνηση και τους Χιώτες υποταγμένους αιρετούς, να στήσουν μια νέα δομή – φυλακή ανθρώπινων ψυχών για όλους μας, ντόπιους και πρόσφυγες – μετανάστες και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και αδιάκοπων απειλών εξ ανατολών.

Θα περίμενε κανείς από ανθρώπους που βιώνουν τόσο στενά το πρόβλημα, που ζουν καθημερινά τις συνέπειες του εγκλεισμού μαζί με τους πρόσφυγες – μετανάστες, να μην επιθυμούν να μεταφέρουν την όλη κατάσταση στις πλάτες άλλων, να μην επιθυμούν το ίδιο κακό που τους βρήκε για συμπολίτες τους, αλλά και ξένους συνανθρώπους τους.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση κι ο υπουργός της ξέρουν καλά τα μάθημα του αγόραζε, διαίρει και βασίλευε, ξέρουν καλά την καλλιέργεια μίσους, μόνο που και αυτή τη φορά θα σπάσουν τα μούτρα τους, όσους λαγούς ή λαγούδες και αν επιστρατεύσουν. Δεν πήραν το μήνυμα ακόμα και μέσα στη σύσκεψη που οι ίδιοι προκάλεσαν. Ας κοπιάσουν να το πάρουν ξανά από τον χιώτικο λαό!».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια