ΛΑΣ: Πρώτα η ανθρώπινη ζωή μετά η όποια… «ανάπτυξη»

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 19χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο από μπασκέτα στη Δασκαλόπετρα, εκφράζει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσμπείρωση καλώντας την νέα δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το ζήτημα των επικίνδυνων παιδικών χαρών και χώρων αναψυχής σε όλο το νησί.

Η ανακοίνωση

« Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του άτυχου παλικαριού, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό συμβάν με την μπασκέτα   στη Δασκαλόπετρα.

Δυστυχώς αυτά τα συμβάντα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία! Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, από κυβερνήσεις και δημάρχους ή Περιφερειάρχες , «ανάπτυξη» να θεωρούνται  οι επενδύσεις και τα κέρδη των καπιταλιστών και  όχι η προστασία της ανθρώπινης ζωής μέσα από  την επίλυση απλών και καθημερινών προβλημάτων. Παρόμοια τραγικά γεγονότα ανά την επικράτεια, αυτό αποδεικνύουν.

Δεκάδες τέτοιες παγίδες θανάτου ελλοχεύουν σε όλη την επικράτεια του δήμου είτε σε παιδικές χαρές είτε σε παρατημένους εδώ και χρόνια , χώρους άθλησης , με τη μόνιμη επωδό, δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν προγράμματα να ενταχθούν, χωρίς τουλάχιστον να ξηλώνονται αυτές οι παγίδες .

Απαιτούμε και η απερχόμενη και η νέα δημοτική αρχή να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το ζήτημα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Για άλλη μια φορά η πραγματικότητα αποδεικνύεται αδυσώπητη για το ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες , στο πρόσωπο ενός αδικοχαμένου παιδιού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα το σκεπάσει».