Λαύρος Βουρνούς κατά Κερμπάτσου για την παραίτηση στο παραπέντε

Μπαρούτι έγινε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, πληροφορηθείς την απόφαση του δημοτικού συμβούλου της παράταξής του και προέδρου της ΔΗΚΕΧ κ. Γιώργου Κερμπάτσου να παραιτηθεί από τις θέσεις του, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019.

Παρά το γεγονός – και τούτο ήταν γνωστό στον κ. Βουρνού – ότι και στο παρελθόν ο κ. Κερμπάτσος «αλληθώριζε» προς άλλα «στρατόπεδα», είχε δε συνταχθεί πλειστάκις με τις απόψεις της επιτροπής των ανωνύμων (της αυτοαποκαλούμενης και «παγχιακή επιτροπή αγώνα»), ενώ κάποιοι τον θεωρούσαν «κρυφό χαρτί» της, εν τούτοις δεν περίμενε ότι λίγους μήνες πριν από τις εκλογές θα έφευγε από την παράταξη.

Ο δήμαρχος σε ανάρτησή του, στην οποία καθόλου δεν κρύβει τον θυμό του, θέλει να ελπίζει ότι δεν πρόκειται για κίνηση με πολιτική σκοπιμότητα, την στιγμή που «η πιάτσα βοά» ότι ήδη έχει κλείσει θέση σε άλλον δημοτικό συνδυασμό, μεταφέροντας και τα «προικιά» του, αφού είναι γνωστό ότι η θέση στην ΔΗΚΕΧ είναι ιδιαίτερα «προσοδοφόρα» στην συγκέντρωση ψήφων. Άλλωστε, κοντός ψαλμός αλληλούια.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κερμπάτσος είχε καταλάβει στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 στο δημοτικό συμβούλιο την θέση του παραιτηθέντος κ. Αντώνη Μπουμπάρη, ενώ πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΧ ήταν από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής.

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης του κ. Βουρνού έχει ως ακολούθως:

«Σε μια δύσκολη στιγμή για τη ΔΗΚΕΧ, την ώρα που απαιτείται επιμονή στη δύσκολη δουλειά, αποφασιστικότητα και ευθύνη ο Γιώργος Κερμπάτσος αποφάσισε να παραιτηθεί.

Λυπάμαι, γιατί με την απόφασή του αυτή άφησε έκθετο, τόσο το δημοτικό συμβούλιο το οποίο του εμπιστεύθηκε την προεδρία της ΔΗΚΕΧ όταν ακόμα δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος, όσο και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΧ.

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές ελπίζω η πορεία των πραγμάτων να δείξει ότι πρόκειται για μια ανθρώπινη στιγμή ή για μια άκαιρη επιλογή και όχι για μια κίνηση με πολιτική σκοπιμότητα.

Αυτό που με ικανοποιεί είναι ότι, στη συνάντηση που είχαμε μετά την παραίτησή του, και στην ερώτηση μου εάν του επέβαλα ποτέ ή τον καθοδήγησα σε κάτι το οποίο εκείνος δεν επιθυμούσε, η απάντησή του ήταν ένα κατηγορηματικό “Όχι – ποτέ”».

Την θέση του κ. Κερμπάτσου στο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται ότι θα καταλάβει η κα Ελευθερία Λυκοπάντη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια